Focar Brașov. Șefa DSP dă vina pe angajați și turiști pentru creșterea alarmantă a numărului de persoane infectate cu coronavirus. „Marile breşe s-au produs în companii. Oamenii s-au întors la lucru în …”

Last Updated on iunie 14, 2020 Autoritățile nu mai pot impune măsuri eficiente anti-COVID iar brașovenii nu mai respectă cele mai elementare reguli, precum purtatul măștilor.

O situaţie alarmantă este în judeţul Braşov, unde numărul îmbolnăvirilor a crescut accelerat. Un sfert dintre cazuri s-au înregistrat numai în ultimele două săptămâni, adică după relaxarea restricţiilor. Spitalele sunt pline, iar inspectorii DSP încearcă să organizeze unele de campanie în nişte săli de sport, anunță Stirile Pro Tv. 

Focar Brașov. Șefa DSP dă vina pe angajați și turiști pentru creșterea alarmantă a numărului de persoane infectate cu coronavirus. „Marile breşe s-au produs în companii. Oamenii s-au întors la lucru în ...” 1

Andreea Neculau, directorul DSP BRAȘOV: „Marile breşe s-au produs în companii. Oamenii s-au întors la lucru în companiile braşovene unde sunt mai multe persoane, în birouri şi acolo nu s-a purtat masca de protecţie. Și de companii private şi de instituţii publice vorbim, despre toate.”

Jurnalista ELECTRA GHIZA: „La Brașov, situația îmbolnăvirilor cu COVID-19 este alarmantă. Cu un total de 1022 de cazuri (de la declansarea pandemiei), Brasovul se află pe locul 3 în topul național, dupa Suceava si București. Din totalul îmbolnavirilor, un sfert (25%) s-au înregistrat doar în ultimele 2 săptămâni, adică DUPĂ relaxare. Asadar, în cazul Brașovului, vorbim de un trend crescător accelerat.

În aceste condiții, bolnavii nu mai au loc în spitale iar DSP caută să extindă capacitatea de internare și în alte spații (săli de sport, de exemplu) pe care să le transforme în spitale de campanie. „Spitalele la această oră sunt pline! Sunt pline și, pot să vă spun, sunt chiar la limita depășirii” – este declarația de azi a directoarei DSP Brașov, Andreea Neculau.

Specialistii de la DSP leagă aceasta creștere alarmantă a numarului îmbolnăviri de două cauze: nerespectarea regulilor de prevenire a bolii în instituții publice și în companii private. „Marile brese s-au produs în companii. Oamenii s-au intors la lucru în companiile brașovene unde sunt mai multe persoane, în birouri, și acolo nu s-a purtat masca de protecție.

Și de companii private, și de institutii publice vorbim. Despre toate, fără număr. Avem firme închise la această oră datorită cazurilor multiple înregistrate. Avem situații dramatice de copii care nu se pot prezenta la examenul de capacitate pentru că parintii lor sunt în izolare datorită unui contact la serviciu. E dramatic! Vă dati seama ce simt acei copii?” – Adreea Neculau, directorul DSP Brașov.

O a doua cauză se leagă de specificul turistic al Brașovului. Relaxarea restrictiilor i-a scos pe români din case iar muntele este una dintre destinațiile preferate pentru evadarea din izolare. Dar, din păcate, în timpul sejurului românii uită de reguli iar purtarea măștii, distanțarea, spălatul des pe maini, dezinfectia trec pe planul doi.

„Dacă ne uităm acum în oraș, vedem foarte multe mașini venite din alte județe și mulți turiști care vin să se bucure de frumusețile Brașovului. Categoric e lăudabil pentru Brașov dar aș face apel atât la turiști, cât și la localnicii brasoveni, să continue cu respectarea regulilor. Este frapant când vezi cât de puțină lume poartă mască sau când vezi că cei care o poarta, o poartă incorect. Majoritatea sunt fară mască, în spații închise, deschise, nu mai e nicio regulă respectată” – Andreea Moldovan, medic specialist epidemiolog.

Incă niște cifre pentru județul Brașov:
– din totalul de 1022 pacienți infectati de la declansarea pandemiei, 537 s-au vindecat;

– din totalul de 320 de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore la nivel național, 45 sunt în județul Brașov. Adica 14%.
– total decese 58 dintre care 5 în ultimele 2 saptamâni

– total locuri in spitalele covid 266. În ultimele două săptămâni s-a mărit capacitatea cu încă 32 locuri. Acum se fac demersuri pentru extinderea cu încă 75. Dacă va fi cazul, se va amenaja spital de campanie cu 100 locuri într-o sală de sport”.

Previous Story

Focar Brașov. Dr. Andreea Moldovan explică de ce s-a ajuns la 1,022 de brașoveni infectați cu coronavirus

Next Story

Brașov. Grădinițele rămân închise și luni. Explicații Alexandru Rafila