Erwin Albu:  „ Voi fi cel care va sta in fata camioanelor si drujbelor.  Cu demisia pe masa, nu voi accepta in ruptul capului ca pădurea din stânga Maialului si pana deasupra Malinului sa fie tăiată”

Last Updated on iunie 12, 2020 Romsilva, controlată de PNL, se apucă de tăiat o pădure în Codlea. Viceprimarul Erwin Albu (PNL) anunță cu demisia. Așa e când PNL se aseamănă foarte mult cu PSD. Aceleași tactici. Și la Brașov George Scripcaru, susținut de PNL, vrea să taie mii de copaci de lângă Tâmpa. De ce au început cei de la PNL Brașov să urască pădurile?

Erwin Albu: „Dragi codleni,
Cu demisia pe masa, nu voi accepta in ruptul capului ca padurea din stanga Maialului si pana deasupra Malinului sa fie taiata.
Aceasta padure apartine Romsilva si este deja marcata, dar de la sfarsitul anului trecut am inceput discutiile pana la cel mai inalt nivel pentru un schimb de paduri, pentru a pastra in picioare copacii de la marginea orasului.

Erwin Albu:  „ Voi fi cel care va sta in fata camioanelor si drujbelor.  Cu demisia pe masa, nu voi accepta in ruptul capului ca pădurea din stânga Maialului si pana deasupra Malinului sa fie tăiată” 1

Din pacate, desi am primit sprijinul consilierilor care ma sustin pentru acest schimb de terenuri si s-a initiat deja acest proces, Romsilva a binevoit in aceste zile sa scoata la licitatie un parchet in acest lot. Adica doreste sa se apuce de taiat!

Am anuntat pe toate caile ca daca va fi nevoie, la fel ca si altadata, voi fi cel care va sta in fata camioanelor si drujbelor. Cred intr-o administrare sustenabila a padurii, stiu bine ca avem nevoie de lemn, care este un material regenerabil excelent, cu amprenta carbonica neutra, daca padurea e abordata corect.ț

Va reamintesc ca in acest mandat, prin consens politic local impreuna cu consilierii si cu fostul primar, am reusit sa oprim de la taiere 500 de hectare de padure aflate in proprietatea Codlei si administrate de Ocolul Silvic Codrii Cetatii, incepand cu dreapta Maialului.

Ieri a avut loc o intalnire si cu seful Directiei Silvice Brasov – Romsilva in care mi-am exprimat din nou aceasta pozitie clara.

Acum vom salva impreuna tot ceea ce este in stanga Maialului!
Daca porneste taierea, demisia mea din functia de viceprimar va intra imediat in vigoare si voi lupta pe toate celelalte cai posibile si imposibile, daca situatia o va cere.

Va rog sa fim in stare maxima de alerta!
Voi reveni cu detalii”.

Previous Story

(Foto/Video) Inundații la Brașov, Zizin, Teliu și Tărlungeni

Next Story

Primăria Râșnov a scos asistaţii social pe străzi la curăţenie