Coronavirus Brașov. Tudor Benga, mesaj către George Scripcaru și Adrian Veștea: „Două lucruri pe care autoritățile locale și instituțiile de criză din Brașov trebuie să le facă urgent!”

Last Updated on iunie 15, 2020 Deputatul Tudor Benga transmite un mesaj primarului George Scripcaru și președintelui CJ Adrian Veștea în condițiile în care Brașovul este pe locul trei privind persoanele infectate cu coronavirus.

Tudor Benga: „Două lucruri pe care autoritățile locale și instituțiile de criză din Brașov trebuie să le facă urgent!

1. Primaria Municipiului Brasov și Consiliul Județean Brașov trebuie să demareze urgent o campanie de măsuri proactive pentru a încuraja atât turistii cât si localnicii să respecte măsurile de prevenție anti-covid.

Coronavirus Brașov. Tudor Benga, mesaj către George Scripcaru și Adrian Veștea: „Două lucruri pe care autoritățile locale și instituțiile de criză din Brașov trebuie să le facă urgent!” 1

Trebuie sa pună dispensoare gratuite de săpun lichid în cât mai multe locuri publice, să distribuie gratuit măști în apropierea principalelor atracții turistice din municipiu și județ, să ruleze o campanie de informare prietenoasă cu turiștii dar care sa încurajeze respectarea măsurilor de distanțare. Pe scurt spus Brașovul trebuie să devină urgent cea mai proactiva in prevenție destinație turistică din România. Tocmai fiindcă suntem una dintre cele mai importante destinații turistice din România trebuie să ne asigurăm că suntem și printre cele mai sigure.

2. @Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Instituția Prefectului Județul Brașov și Directia de Sanatate Publica Brasov trebuie să îmbunătățească urgent nivelul de transparență pe absolut toate datele epidemiologice la nivel de județ. Zi de zi!

Număr de teste efectuate zilnic, număr de infectari defalcat pe zone din județ, persoane aflate in terapie intensivă, vindecari, tot. Tot, tot, tot! Zilnic! Brașovul trebuie să devină urgent cel mai transparent județ in administrarea crizei. Încrederea se construiește cu fapte, nu cu vorbe. Dacă DSP-ul zice că a crescut numărul de cazuri fiindcă a crescut numărul de teste, foarte bine, era și nevoie. Dar atunci să vedem cifrele ca să ne asigurăm că e așa.

Tocmai fiindcă suntem una din cele mai importante destinații turistice din țară e vital să fim cei mai proactivi și cei mai transparenți. Este prioritatea zero a autorităților publice să facă tot ce e posibil ca turiștii să se simtă in siguranță.

Iar pentru asta e nevoie de transparență și acțiuni concrete. Stau la dispoziția autorităților locale și județene pentru orice dialog instituțional util în a ne asigura că măsurile enumerate mai sus sunt implementate cât mai degrabă.

Previous Story

Coronavirus Brașov. Medicul Florin Orțan: „Unde sunt pacienții bolnavi? Cer autorităților publice locale să prezinte brașovenilor, cifrele reale privind numărul cazurilor de Coronavirus”

Next Story

Ministrul Sănătății: „În judeţul Braşov există o transmitere comunitară a coronavirusului”. Dacă numărul cazurilor va scăpa de sub control, judeţul Braşov ar putea avea două spitale de campanie COVID-19