Brașov. Poluator închis. Cine urmează? Mihai Nanu: „E oficial! Împreună cu vecinii din Avantgarden Bartolomeu am reușit să stopăm unul din factorii de poluare din oraș”

Last Updated on iunie 16, 2020 Locuitorii din Avantgarden Bartolomeu au reușit să închidă un poluator din zonă. Este vorba de Stația de asfalt, care mai are aviz de funcționare până în august. Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a respins solicitarea de reautorizare a stației de asflalt de la Bartolomeu. A Ce poluator urmează de a fi închis? Se vorbește de o topitorie de alamă care este foarte aproape de Piața Sfatului.

Mihai Nanu: „E oficial! Împreună cu vecinii din Avantgarden Bartolomeu, după petiție semnată de mai mult de 800 de locuitori din zonă, sesizări, interpelări la dezbaterea de la Primărie, adrese pe la Garda de Mediu, Agenția pentru Protectia Mediului, DSP și Consiliul Local Brasov, am reușit să stopăm unul din factorii de poluare din oraș. Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat în acest demers!”

Brașov. Poluator închis. Cine urmează? Mihai Nanu: „E oficial! Împreună cu vecinii din Avantgarden Bartolomeu am reușit să stopăm unul din factorii de poluare din oraș” 1

Mihai Costel, viceprimar Brașov: „Luni am avut o discuție cu directorul Agenției de Mediu, Ciprian Băncilă, privind stadiul reautorizării stației de asfalt din Cartierul Avantgarden-Bartolomeu.

M-am bucurat să primesc vestea cea bună cu privire la respingerea reautorizării aceste funcțiuni.

Decizia a fost stabilită în urma punctului de vedere al Primăriei Municipiului Brașov, acela de a respinge prelungirea avizului de funcționare, dat fiind că din 2008, anul în care a fost avizată inițial, situația din zonă s-a schimbat radical.

Zona s-a transformat într-un cartier încă în expansiune și a devenit „acasă” pentru multe familii brașovene, stația de asfalt nemaigăsindu-și locul în acest context.

Felicit societatea civilă pentru răspunsul prompt și bine organizat, cu mulțumiri speciale către Irina Iatan, Mihai Codruț Nanu și vecinii din cartier care au semnat petiția publică împotriva prelungirii autorizării stației de asfalt, reușind să îndepărteze un factor de poluare (prea) aproape de casă.

Previous Story

Ministrul Sănătății: „În judeţul Braşov există o transmitere comunitară a coronavirusului”. Dacă numărul cazurilor va scăpa de sub control, judeţul Braşov ar putea avea două spitale de campanie COVID-19

Next Story

Foto Brașov. Asfalt și bălți. Allen Coliban: „Zona pietonală Răcădău – un exemplu de lipsă de viziune a administrației Scripcaru. Ochiul pictat pe unul dintre ziduri este un element pe care nu toți îl apreciază. Acel ochi poate fi …”