Brașov. Piscinele NU se deschid de la 1 iunie. Se redeschid sălile de fitness

Last Updated on mai 29, 2020 Piscinele accesibile publicului larg nu vor fi deschise începând cu 1 iunie, vor fi doar piscinele pentru sportivi profesioniști, pentru antrenamente sau competiții, dar fără participarea spectatorilor.

Potrivit anunțului făcut joi seara de premierul Ludovic Orban, între măsurile de relaxare de la 1 iunie nu figurează o astfel de decizie.

Piscinele NU se deschid

„Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea și desfășurarea în bazine, acoperite sau aflate în aer liber, a activităților de pregătire fizică a sportivilor profesioniști și a competițiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020”, se arată în Hotărârea adoptată joi de Consiliul Național pentru Situații de Urgență, potrivit digi24.ro.

În schimb, sălile de fitness și forță se vor deschide pe 15 iunie, a anunțat Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness.

Intrarea în sala de fitness va fi condiționată de un set de reguli de igienă și distanțare, a precizat Gabriel Toncean. De asemenea, sălile care oferă exclusiv spațiu pentru aerobic se vor deschide înntr-o etapă ulterioară.

Printre măsurile de siguranță care sunt luate în calcul se află următoarele puncte:

-accesul în sală să se facă doar cu programare prealabilă;
-distanța între sportivi să fie de 4 metri pătrați;
-aparatele de aer condiționat vor fi folosite, însă va fi necesară curățarea filtrelor;
-se recomandă și aerisirea naturală;
-va fi permisă folosirea supravegheată a vestiarelor;
-nu va fi permisă folosirea dușurilor;
-în timpul antrenamentului se va lăsa un aparat liber, între două aparate folosite.

Previous Story

Brașov. Altă femeie a murit din cauza coronavirusului. Situația epidemiologică de astăzi, de la Brașov:

Next Story

Brașov. Scandal la Spitalul de Copii. Cine are dreptate? Mamă: „Să-ți vezi copilul aproape mort și să nu fii lăsat să stai lângă copil, nici măcar în picioare, lângă el”