Brașov. Percheziții la medici din trei spitale, anchetați pentru concedii medicale fictive în perioada stării de urgență

Last Updated on mai 20, 2020 Percheziții la medici din trei spitale brașovene, miercuri. Sunt anchetați pentru concedii medicale fictive în perioada stării de urgență

IPJ Brașov, potrivit brasovtv.com: “În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov -Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, efectuează pe raza județului Brașov, șase activități procedurale de punere în aplicare de mandate de percheziție domiciliară și ordonanțe de ridicare înscrisuri, la trei instituții cu activitate în domeniul medical, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșiriii infracțiunilor de ”abuz în serviciu”, ”fals intelectual”, ”uz de fals”, ”delapidare” și ”divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice” .

Percheziții la medici
(Percheziții la medici brașoveni)

Polițiștii brașoveni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada stării de urgență, cadre medicale sau angajați ai unor instituții, s-ar fi sustras de la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, solicitând și beneficiind în acest sens, de certificate de concedii medicale fictive și totodată de materiale de uz sanitar în interes propriu.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor se vor ridica documente și se vor efectua activități procedurale, ce se impun, pentru stabilirea situației de drept. De asemenea, vor fi conduse la audieri zece persoane.

Acțiunea, desfășurată sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, beneficiază de sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic Brașov și ai luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și de suportul de specialitate al reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă și Direcției de Sănătate Publică Brașov”.

Previous Story

Spitalul de cardiologie Clinicco Brașov și-a reluat activitatea. „Am luat toate măsurile necesare respectării normelor epidemiologice”:

Next Story

Brașov. 333 de persoane vindecate de coronavirus din 646 persoane infectate. Situația pe spitale