Medicul Bogdan Moldovan: „Operatie în premiera pentru Brașov și sistemul privat din Romania: spleno-pancreatectomie totala cu rezectie de confluent venos porto-mezenteric și înlocuirea lui cu grefon venos autolog din vena splenica”

Last Updated on mai 3, 2020 Medicul Bogdan Moldovan a anunțat o nouă premieră medicală la Spitalul Sf. Constantin.

Bogdan Moldovan: „Operatie în premiera pentru Brașov și sistemul privat din Romania: spleno-pancreatectomie totala cu rezectie de confluent venos porto-mezenteric și înlocuirea lui cu grefon venos autolog din vena splenica.

Medicul Bogdan Moldovan: „Operatie în premiera pentru Brașov și sistemul privat din Romania: spleno-pancreatectomie totala cu rezectie de confluent venos porto-mezenteric și înlocuirea lui cu grefon venos autolog din vena splenica” 1

Pacient de 60 de ani cu icter mecanic cu bilirubina 12 datorat unui proces tumoral de proces uncinat pancreatic cu invazie completa, circumferentiala de confluent porto-mezenteric și extensie în lama retroportala pana la rasul arterei mezenterice superioare. Diabet de tip 2.

Decizie de operatie cu rezectie și reconstrucție vasculara cu material autolog, vena splenica recoltata de pe corpul și coada pancreasului, defectul venos fiind de 3 cm lungime.

Echipa mixta chirurgie generala – chirurgie vasculara: Viorel Rusu, Rad Costel Claudiu, Pisica Radu-Mihai, anestezist Vlad Untaru, Miruna Rasina, Sabrina Comanita, subsemnatul.
Evoluție postoperatorie favorabila, mulțumiri echipei ATI Sf Constantin”

Previous Story

Video Brașov. Gospodărie în flăcări, în județ. Pompierii au intervenit cu 7 autospeciale! Din cauza căldurii dezvoltate de incendiu, la o altă casă din apropiere s-au spart mai multe geamuri

Next Story

Coronavirus. Primăria Braşov va cumpăra mănuşi, măşti şi dezinfectanţi pentru şcoli