Brașov. FELICITĂRI! Elevii de la Cercul de Informatică al Colegiului Național Andrei Saguna s-au calificat la faza finală a concursului internaţional de informatică American Computer Science League (ACSL)

Last Updated on mai 4, 2020 Elevii de la Cercul de Informatică al Colegiului Național Andrei Saguna din Brașov s-au calificat la faza finală a concursului internaţional de informatică ACSL (American Computer Science League). Concursul are loc online din cauza pandemiei de coronavirus.

Colegiul National Andrei Saguna, Brasov: „Şi această săptămână o începem cu veşti bune aduse de elevii de la Cercul de Informatică al Colegiului: calificarea la faza finală a concursului internaţional de informatică ACSL (American Computer Science League).

Brașov. FELICITĂRI! Elevii de la Cercul de Informatică al Colegiului Național Andrei Saguna s-au calificat la faza finală a concursului internaţional de informatică American Computer Science League (ACSL) 1

ACSL a luat fiinţă în 1978, ca un concurs naţional pentru Statele Unite ale Americii, devenind internaţional după anii 1990. Colegiul Naţional Andrei Şaguna se află la a 20-a participare.

Concursul este organizat sub forma unei ligi cu 4 runde de calificări şi porneşte cu un număr total de aproximativ 250 de echipe, pe 5 categorii de nivel. În urma celor 4 runde, cele mai bune 10-15 echipe clasate de la fiecare categorie sunt invitate să participe la confruntarea directă “All-Star”, care are loc în SUA.

În condiţiile actuale de izolare, a fost limpede de înţeles că această confruntare finală nu va mai avea loc în forma clasică. În schimb – doar vorbim despre informatică – ea a fost mutată în online.

Criteriile de calificare au fost modificate, astfel încât faza finală nu se mai adresează unei echipe – care în mod normal ar fi fost formată din 3 elevi, ci participarea este individuală.

Avem aşadar, datorită acestui lucru, 11 elevi şagunişti finalişti la ACSL. Ei sunt: Robert Brîndea, Dominic Satnoianu, Codruţa Miron, Mattia Marziali, Bogdan Micu, Simona Lupşa, Serenus Dragoş, Marco Munteanu, Radu Vaida, Elena Ţopa şi Marian Constantin. Să le urăm succes la etapa finală, care va avea loc pe 23 Mai!”

Previous Story

Coronavirus. Primăria Braşov va cumpăra mănuşi, măşti şi dezinfectanţi pentru şcoli

Next Story

Video Brașov. Urs speriat, filmat în copac, la Predeal