Video Brașov. Apă albastră în Bran. A fost descoperit vinovatul

Last Updated on mai 19, 2020 Apă albastră în Bran, sesizată de un localnic ieri.  A fost descoperit vinovatul.

Silviu Ivan-Nunvailer: „Am postat ieri pe facebook o inregistrare cu raul Tisa din Bran, colorat intr-un albastru puternic. Initial am crezut ca poluarea este de natura industriala, o vopsitorie sau un depozit de materiale din zona deversand vopseau sau antigel in apa.

Apă albastră în Bran
(Apă albastră în Bran, Brașov)

Filmarea a fost preluata si de presa nationala si locala.

In urma sesizarii mele politia locala a identificat sursa, o pictorita din Simon care a aruncat/spalat in apa raului un tub spart de vopsea acrilica. Am discutat in privat, mi-a explicat cum s-au desfasurat evenimentele, ca vopseaua nu este toxica pentru mediu si ca regreta decizia luata de a arunca resturile in apa raului. Misterul a fost elucidat, politia a aplicat si o amenda.

Per total, din toata povestea asta, ma bucur ca s-a tras un semnal de alarma. Raurile din Bran nu mai sunt astazi colorate in albastru, dar sunt in continuare pline de pet-uri, gunoaie, moloz si dejectii incolore de la sutele de pensiuni neracordate la un sistem de canalizare, ce deverseaza in mod regulat fosele septice in raurile “de munte”.

Apă albastră în Bran, Brașov

ELECTRA GHIZA jurnalist: „Greșeala recunoscută e pe jumătate iertată!
O pictoriță este cea care, din greșeală, a colorat în albastru pârâul din Șimon – Bran. Femeia regretă “pocinogul” dar ne asigură ca vopseaua era acrylică pe bază de apă, non-toxică. Din proprie inițiativă ne-a sunat ca să își recunoască greșeala iar mai jos aveți mărturia ei. O vorbă din popor spune că greșeala recunoscută e pe jumătate iertată! Pentru cealaltă jumătate, pictorița a plătit amendă…

Ceea ce rămâne este faptul ca Branul nu are canalizare astfel că râul a devenit canal de dejectii pentru sute de pensiuni si mii de turisti…”

Vezi aici Video:

Am postat ieri pe facebook o inregistrare cu raul Tisa din Bran, colorat intr-un albastru puternic. Initial am crezut ca…

Publicată de Silviu Ivan-Nunvailer pe Marţi, 19 mai 2020

Previous Story

Brașov. Alte trei decese persoane infectate cu coronavirus. 630 de persoane sunt infectate

Next Story

Accident Brașov. Motocicletă vs autoturism, pe str. 13 Decembrie