Tudor Benga: „Furtul din pădurile Brașovului, locul trei pe țară la defrișări ilegale, și din întreaga Românie trebuie să înceteze. Proiectul USR pentru înființarea unui DNA al pădurilor și mediului a intrat pe ordinea de zi de miercuri a ședinței de plen a Camerei Deputaților. Voi vota pentru acest proiect și fac un apel public la …”

Last Updated on aprilie 28, 2020 Autoritățile și hoții taie păduri la greu în Brașov. Vom avea doar dealuri golașe sau dealuri cu blocuri. Iar pentru plimbări în pădure vom merge la vecini, la Sibiu.

Tudor Benga (USR): „Furtul din pădurile Brașovului, locul trei pe țară la defrișări ilegale, și din întreaga Românie trebuie să înceteze. Fenomenul tăierilor ilegale nu poate fi oprit decât prin aplicarea, fără îngăduință, a legilor.

Tudor Benga: „Furtul din pădurile Brașovului, locul trei pe țară la defrișări ilegale, și din întreaga Românie trebuie să înceteze. Proiectul USR pentru înființarea unui DNA al pădurilor și mediului a intrat pe ordinea de zi de miercuri a ședinței de plen a Camerei Deputaților. Voi vota pentru acest proiect și fac un apel public la ...” 1

Timp de 30 de ani autoritățile au închis ochii lăsând mafia lemnului să prospere. Nu va mai fi posibil! USR propune un DNA al pădurilor care să investigheze doar infracțiunile de mediu și am convingerea că legea va trece. Suntem singurul partid din România care a luptat pentru salvarea pădurilor, ariilor protejate și un mediu curat, împotriva cozilor de topor din politică ale mafiei lemnului și ne vom bate în continuare.

30 de ani mafia lemnului a stăpânit pădurile. Întregi păduri virgine ale României au dispărut, ariile protejate sunt protejate doar pe hârtie, pădurari sunt uciși fără milă. Potrivit datelor de la Inventarul Forestier Naţional, din România sunt recoltați, anual, 38,6 de milioane de metri cubi, Comisia Europeană transmițând României un avertisment pentru că permite tăieri ilegale și supraexplotare. Numai în ultimii cinci ani, peste 180 de pădurari au fost agresați de hoții de lemne, iar șase au fost uciși în anul 2019.

Proiectul USR pentru înființarea unui DNA al pădurilor și mediului a intrat pe ordinea de zi de miercuri a ședinței de plen a Camerei Deputaților. Voi vota pentru acest proiect și fac un apel public la toți deputații de Brașov, Mara Mareş, Andronache Gabriel, Ambrus Izabella Agnes, Remus Borza, Chiriac Viorel, Roxana Minzatu, Mihai Mohaci, Mihai Valentin Popa, să susțină acest demers. Altfel vor avea mâinile și conștiința pătate cu sângele victimelor mafiei pădurilor!

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu va funcționa în cadrul Parchetului General, va fi condusă de un procuror șef și va avea 295 de posturi de procuror, 40 de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară și 290 de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară. Aceștia vor ancheta tăierile ilegale de păduri, depozitările ilegale și traficul de deșeuri, nerespectarea normelor anti-poluare, capturarea sau uciderea speciilor sălbatice și multe alte abateri legate de mediu.

Înființarea DNA-ului Pădurilor este o măsură concretă prin care putem să protejăm cu adevărat pădurile și mediul în România. E momentul să spunem ferm, STOP tăierilor ilegale din pădurile României. Cine fură, plătește! Vezi mai puţin

Previous Story

Două noi decese cauzate de coronavirus la Brașov. Bilanțul la nivel național a ajuns la 650

Next Story

Brașov. Până acum, 122 de persoane au fost vindecate de coronavirus, dintre care 9 sunt persoane cu vârste de peste 65 de ani