Donație. Spitalul de Copii din Brașov primește echipamente și aparatură medicală vitală, sponsorizate de Salvați Copiii și Libris

Last Updated on aprilie 15, 2020 Spitalul de Copii din Brașov primește echipamente și aparatură medicală vitală, sponsorizate de Salvați Copiii și Libris

Spitalul de Copii din Brașov a primit în această săptămâna aparatură indispensabilă – ventilator de suport respirator și aparat de dezinfectare – și echipamente medicale fără de care medicii nu se pot proteja și nu pot salva viețile pacienților, în contextul pandemiei cauzate de SARS-CoV2, informează Pro Tv.

Donație. Spitalul de Copii din Brașov primește echipamente și aparatură medicală vitală, sponsorizate de Salvați Copiii și Libris 1

Achiziționarea de urgență a materialelor esențiale muncii medicilor în spitale, în condiții de sigurantă atât pentru ei, cât și pentru pacienți, a necesitat o investiție totală de 186.950 lei, dintre care 79.270 lei au fost asigurați de Libris.ro.

– La Spitalul de Copii din Brașov, care doar în secția ATI îngrijește anual aproape 3.000 de pacienți, a fost dus un transport vital, constând în halate chirurgicale impermeabile complete, măști și ochelari de protecție, viziere, mănuși, botoși și bonete, fără de care medicii ar fi fost expuși contaminării cu SARS-CoV2, în condițiile în care ei au în grijă cazuri extrem de vulnerabile de nou-născuți prematur sau cu patologii severe.

Totodată, Salvați Copiii a dotat unitatea medicală cu un ventilator de suport respirator și cu un aparat dezinfectant de nivel înalt pentru suprafețe/instrumentar medical/aeromicrofloră. Acesta reduce riscul de transmitere a bolilor infecţioase şi menține în siguranță locaţiile dedicate protecţiei virucide, fungicide, sporicide şi bactericide.

Salvați Copiii România a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 336.380 Euro, prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, Garanti BBVA Group, BCR, Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, Libris.ro, GSK, Pfizer, Kimberly-Clark și Asociația Club Sportiv “RO Club Maraton”. De asemenea, suma de 71.414 Euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor. DPD România sprijină eforturile de livrare a echipamentelor.

Previous Story

Brașov. 18 pacienți în stare severă cu coronavirus, 35 vindecați și externați

Next Story

Medici din Brașov, al doilea test pentru Primul ventilator mecanic de producție românească