Brașovul cu două focare de coronavirus și un scandal. „Recent, au venit în jur de 40 – 50 de persoane din Germania şi Anglia şi au fost puse în izolare. Acum, unii dintre ei spun că nu au ce să mănânce, şi au cerut Primăriei să le dea de mâncare. Potrivit legii…”

Last Updated on aprilie 7, 2020 Oficial, la Brașov sunt 138 de persoane infectate cu coronavirus. Autoritățile au luat în vizor două focare: Codlea şi Tărlungeni.

Potrivit unei declaraţii date luni dimineaţă la Pro TV, de managerul Spitalului Clinic de Neurologie şi Psihiatrie Braşov, Nicuşor Bîgiu, la această oră în atenţie sunt 2 focare, Codlea şi Tărlungeni. La Codlea, punctele critice sunt Ambulanţa şi secţia de Urgenţe a spitalului (9 cazuri de cadre medicale confirmate oficial pozitiv Covid 19, plus alte 4 cazuri în rândul populaţiei, printre care şi un pastor, n.r.) iar la Tărlungeni s-a înregistrat un număr mare de cazuri, cu risc mare de răspândire, anunță bzb.ro.

Brașovul cu două focare de coronavirus și un scandal. „Recent, au venit în jur de 40 – 50 de persoane din Germania şi Anglia şi au fost puse în izolare. Acum, unii dintre ei spun că nu au ce să mănânce, şi au cerut Primăriei să le dea de mâncare. Potrivit legii...” 1

Și la Teliu lucrurile sunt complicate. La Primăria Teliu au mers mai multe familii defavorizate, pentru a solicita, sprijin, spunând că nu mai au nimic de mâncare.

„Recent, au venit în jur de 40 – 50 de persoane din Germania şi Anglia şi au fost puse în izolare. Unii au încheiat această perioadă, însă mai sunt în jur de 18 – 20 care ar urma să iasă din autoizolare săptămâna viitoare.

Acum, unii dintre ei spun că nu au ce să mănânce, şi au cerut Primăriei să le dea de mâncare. Potrivit legii, eu, ca autoritate locală trebuie să suport cheltuielile pentru persoanele din carantină, nu şi pe cele aflate în autoizolare, sau pentru cele care nu mai pot circula, pentru că risc să fiu luat la întrebări de Curtea de Conturi”, a declarat primarul comunei Teliu, Dorinel Blendică.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov. 1 mort, 3 răniți, la Tohanu Vechi

Next Story

Brașovul va avea un spital modular, ca în China, pentru tratarea bolnavilor cu coronavirus