Foto Brașov. Parc Cultural După Ziduri: „În aceste zile se reconectează Piața Sfatului cu aleea După Ziduri însoțită de desființarea parcării. Odată cu această conectare se reface …”

Last Updated on aprilie 23, 2020 Aleea După Ziduri va fi onectată cu Piața Sfatului prin desființarea unei parcări din zonă.

Parc Cultural După Ziduri: „În aceste zile se reconectează Piața Sfatului cu aleea După Ziduri însoțită de desființarea parcării. Se revine astfel la o variantă mai veche a amenajării. Odată cu această conectare se reface un spațiu public, o piațetă, dar și accesul către un turn medieval al cetății.

Foto Brașov. Parc Cultural După Ziduri: „În aceste zile se reconectează Piața Sfatului cu aleea După Ziduri însoțită de desființarea parcării. Odată cu această conectare se reface ...” 1 Foto Brașov. Parc Cultural După Ziduri: „În aceste zile se reconectează Piața Sfatului cu aleea După Ziduri însoțită de desființarea parcării. Odată cu această conectare se reface ...” 2 Foto Brașov. Parc Cultural După Ziduri: „În aceste zile se reconectează Piața Sfatului cu aleea După Ziduri însoțită de desființarea parcării. Odată cu această conectare se reface ...” 3 Foto Brașov. Parc Cultural După Ziduri: „În aceste zile se reconectează Piața Sfatului cu aleea După Ziduri însoțită de desființarea parcării. Odată cu această conectare se reface ...” 4 Foto Brașov. Parc Cultural După Ziduri: „În aceste zile se reconectează Piața Sfatului cu aleea După Ziduri însoțită de desființarea parcării. Odată cu această conectare se reface ...” 5 Foto Brașov. Parc Cultural După Ziduri: „În aceste zile se reconectează Piața Sfatului cu aleea După Ziduri însoțită de desființarea parcării. Odată cu această conectare se reface ...” 6 Foto Brașov. Parc Cultural După Ziduri: „În aceste zile se reconectează Piața Sfatului cu aleea După Ziduri însoțită de desființarea parcării. Odată cu această conectare se reface ...” 7 Foto Brașov. Parc Cultural După Ziduri: „În aceste zile se reconectează Piața Sfatului cu aleea După Ziduri însoțită de desființarea parcării. Odată cu această conectare se reface ...” 8 Foto Brașov. Parc Cultural După Ziduri: „În aceste zile se reconectează Piața Sfatului cu aleea După Ziduri însoțită de desființarea parcării. Odată cu această conectare se reface ...” 9

Având în vedere nevoia de recuperare a elitelor culturale, istoria multietnică a orașului, necesitatea promovării lucrărilor marelui fotograf în Brașovul natal și proximitatea cu viitorul Parc Cultural După Ziduri propunem ca numele noii piețe să fie 𝗣𝗶𝗮𝘁̦𝗮 𝗕𝗿𝗮𝘀𝘀𝗮𝗶̈.

Supranumit L’Oeil de Paris (Ochiul Parisului) pentru iconicele fotografii nocturne ale Parisului, Gyula Halász a fost prietenul și portretistul unora dintre cei mai mari artiști ai vremii – Pablo Picasso, Henri Matisse, Salvador Dali, Alberto Giacometti, Henry Miller etc.

Fotograf, pictor, sculptor, cineast, publicist, Gyula Halász a fost poate cel mai renumit artist vizual născut în Brașov. Dovada că nu s-a despărțit de orașul natal este pseudonimul sub care semna lucrările – Brassaï – ce se traduce Din Brașov / Brașoveanul”.

Previous Story

Brașov. Alte 7 persoane au fost vindecate de coronavirus și externate. 70 în total

Next Story

3 brașoveni în stare gravă, infectați cu coronavirus, transferați de urgență la Spitalul Județean din Ploiești. Spitalul din Făgăraș a refuzat zilele trecute să primească orice bolnav infectat din Brașov. Ploieștiul ne ajută. „Cei trei pacienți intubați, aflați în stare gravă, vor ajunge cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență și nu la …”