Last Updated on aprilie 26, 2020 Situație confuză la Brașov. Se spune că nu este focar de infecție coronavirus dar 46 de cadre medicale sunt deja infectate, potrivit ministrului Sănătății. Bolnavii în stare gravă sunt transferați în țară pentru că nu sunt paturi speciale ATI dar ministrul Sănătății spune că problema este a autorităților locale, adică ei să le cumpere. Dar autoritățile locale cheltuie bani pe construcția aeroportului și asfaltări.
Potrivit ministrului Sănătăţii, judeţul Braşov se află pe locul opt în privinţa cazurilor depistate de coronavirus.
”Este al optulea judeţ ca număr de cazuri, 386 de cazuri,vienri la prânz, sunt şi 14 decese, 46 de cadre medicale infectate. Este o evaluare care arată, la faţa locului şi evoluţia pandemiei. Avem în acest moment şi o discuţie cu factorii de decizie, preşedintele CJ şi primarul municipiului Braşov tocmai pentru a menţine acea relaţie şi legătură pe care o au cu Spitalul Judeţean şi celelalte spitale din judeţul Braşov”, a spus Tătaru.
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a aflat, sâmbătă, la Braşov, unde a discutat cu autorităţile locale despre investiţii în sistemul sanitar şi a spus că sunt discuţii pentru construirea unui spital judeţean, dar că va reveni pe această temă, după ce va trece pandemia de coronavirus. El a afirmat că numărul paturilor de ATI de la Braşov „ţine de managementul local”.
„Am discutat şi despre viitoarele investiţii, am discutat şi cu personalul medical care a recăpătat acea încredere, au în acest moment tot sprijinul de la Consiliul Judeţean, au în acest moment tot sprijinul de la Primăria municipiului Braşov. Sper ca în perioada următoare, chiar dacă mai avem un pic de urcat, să trecem cu bine şi să ajungem la capătul acestui episod pandemic, cu puţine victime şi cu puţine decese”, a declarat Nelu Tătaru, scrie news.ro, preluat de stiripesurse.ro.
Întrebat despre investiţii noi în paturi ATI, la Braşov, ministrul Sănătăţii a explicat că totul ţine de autorităţile locale, dar că se discută despre ridicarea unui spital judeţean aici.
„Ţine de managementul local. Noi ca structura, pe spitale, putem accepta o propunere care vine de la Braşov. Se discută şi de un nou spital judeţean care să se facă în următoarea perioadă. Suntem la început, voi reveni la Braşov pe această temă, după ce trecem de acest episod pandemic”, a declarat Nelu Tătaru.