(Video) Cosmin: „Este măcel in pădurile Brașovului… Au dispărut deja arborii de pe 2 vai (Valea Scurta si Piscu Vechi). Doua vai si o culme întreagă au fost chelite de arbori la ras (in România defrișatul la ras este interzis si ilegal). Toate aceste sub ochii autorităților locale care ce fac? Cu ce se ocupa?”

Last Updated on martie 19, 2020 Brașovenii stau în case pentru a nu se îmbolnăvi de coronavirus dar pădurile se taie la greu, anunță un brașovean.

Cosmin Obogeanu: „Dragilor, asa cum va spuneam ieri, este macel in padurile Brasovului 😞.
Se defriseaza pe Pisculung la ras ( parte din Crucurul Mic si Masivul Postavarul). Defrisarea porneste de pe str. Plopilor si urca pana sus la altitudinea de 950 m, adica mai sus decat Tampa, motiv pt care e vizibila si din zona Calea Bucuresti.

Vezi aici video:

Au disparut deja arborii de pe 2 vai ( Valea Scurta si Piscu Vechi). Doua vai si o culme intreaga au fost chelite de arbori la ras ( in Romania defrisatul la ras este interzis si ilegal).Toate aceste sub ochii autoritatilor locale care ce fac? Cu ce se ocupa?
(Video) Cosmin: „Este măcel in pădurile Brașovului... Au dispărut deja arborii de pe 2 vai (Valea Scurta si Piscu Vechi). Doua vai si o culme întreagă au fost chelite de arbori la ras (in România defrișatul la ras este interzis si ilegal). Toate aceste sub ochii autorităților locale care ce fac? Cu ce se ocupa?” 1

Este deja inceput un demers in acest sens ( stiu ca unora dintre noi nu ne place politica, dar scopul este unul nobil: de a proteja tot ce are mai frumos Brasovul- munte si verde prin crearea unui areal protejat de astfel de actiuni de distrugere-) atasez link de la petitia pe care va invit sa o semnati http://bit.ly/brassovia si las cateva filmari concludente de la ceea ce se intampla in inima Brasovului, chiar la noi in oras fara pic de respect si rusine pt brasoveni.

Va cer voua ajutorul in a face sesizari la autoritatile abilitate, Garda de Mediu, Garda Forestiera, Ministerul Mediului, RPLPK Brasov.

Foarte posibil sa fie expirate sau sa lipseasca autorizatiile de taiere, nu e afisata niciuna valabila ( una expirata la 31.12.2019) sau deloc ( la a doua defrisare lipseste cu desavarsire) in aceste 2 areale. Au aparut kilometri intregi de drum de TAF sfredelind padure si rascolind solul. Ce si cum se va intampla cu acesti minim 6-7 km de drum de TAF aparuti? ( impracticabile dealtfel pt ca sunt foarte abrupte si oricum nu au ce cauta acolo, in mijlocul naturii). Nici vechile drumuri de TAF/exploatari nu au fost reabilitate, deci nu ne putem baza pe o buna experienta anterioara a RPLPK, dansii fiind responsabili de padurile Brasovului. Riscam sa avem in curand o autostrada in mijlocul padurii, o a doua Gorita. Ne poate cineva da un plan de reabilitare al zonei la dispozitie, bune practici sunt in domeniu? ( exploatarile vechi contrazic asta, toate drumurile de TAF din padurile Brasovului au ramas drumuri de TAF si nu a fost refacuta suprafata initiala). Nu cumva, conform legislatiei in vigoare, defrisarile ar trebui realizate in fasii bine delimitate pentru protectia arborilor ramasi la vant si intemperi si nu la ras cum se procedeaza in prezent?
(Video) Cosmin: „Este măcel in pădurile Brașovului... Au dispărut deja arborii de pe 2 vai (Valea Scurta si Piscu Vechi). Doua vai si o culme întreagă au fost chelite de arbori la ras (in România defrișatul la ras este interzis si ilegal). Toate aceste sub ochii autorităților locale care ce fac? Cu ce se ocupa?” 2

(Video) Cosmin: „Este măcel in pădurile Brașovului... Au dispărut deja arborii de pe 2 vai (Valea Scurta si Piscu Vechi). Doua vai si o culme întreagă au fost chelite de arbori la ras (in România defrișatul la ras este interzis si ilegal). Toate aceste sub ochii autorităților locale care ce fac? Cu ce se ocupa?” 3

Vezi aici Video:

Ce se intampla cu fauna din zona va rog? Este o zona in care au habitatul- in foarte buna comuniune cu omul si cei ce locuiesc in zona- porci mistreti, caprioare, cerbi, vulpi, rate salbatice, starc, pescarus albastru si urs. Nu dorim gonirea/extinctia acestor vietuitoare din zona, este habitatul lor acesta si astfel trebuie sa ramana.Toata aceasta defrisare masiva nu va face decat sa le goneasca, sa le imputineze posibilitatea de hranire, inmultire si trai

Vezi aici video:

Sunt curios ce se intampla cu banii obtinuti pana acum din exploatari, de suma la care se ridica incasarile din exploatarile de pana acum din padurile Brasovului si cum se intorc aceste incasari in folosul brasovenilor ( concret ce se face cu acesti bani si care este circuitul lor, de la incasare pana la beneficiul brasoveanului).

Vezi aici video:

Si daca tot e an electoral, lansez o reala provocare catre PSD, PNL, USR, FDGR si ce partide mai avem noi la Brasov, de a proteja padurile vechi de sute de ani si de a veni cu masuri in a stopa astfel de comportamente si planuri concrete in folosul cetateanului si arealului Brasovului.

Al vostru,
Un brașovean”

Previous Story

Brașov. Marian Godina: „Trebuie să fii cel puțin naiv să crezi că oameni precum cei din poza de mai jos vor sta acasă de bună voie, la îndemnul cuiva, fără să fie obligați și chiar păziți. Poza e de azi de la ora 7.20 dintr-un autobuz din Brașov. Unde se duceau, ce treabă urgentă aveau la ora aia…habar nu am”.

Next Story

Video Brașov. Friptache: „Noua mea invenție pentru dezinfectat angajații. Știi ventilatoarele alea faine care te răcoresc vara pe terasele din marile metropole ale lumii? Eu, Friptache, prietenos din fire am făcut rost de unul, m-am documentat din surse oficiale pentru soluția dezifenctantă cu substanțe pe bază de clor, soluție care este pulverizată peste hainele livratorilor de fiecare dată când pleacă sau se întorc în locație de la o livrare și continui livrările responsabil”