Brașov. Surse. Încă trei farmaciste, una gravidă, și un polițist depistați pozitiv cu coronavirus. Medicul Grigorescu Dan: „SARS-CoV-2 apasă pe accelerație la Brașov? Dacă tot nu e transparență totală……să ne limităm la o…”

Last Updated on martie 21, 2020 Autoritățile din Brașov refuză să mai spună câți se îmbolnăvesc la noi. La nivel central se aruncă doar câteva cifre pe toată țara și cam atât. Cum să știi să iei măsuri dacă autoritățile tac?

Mytex.ro anunță că Încă trei farmaciste au fost confirmate pozitiv la testul pentru COVID-19 și internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov. Una dintre ele marți, iar două, dintre care una este însărcinată, vineri seară.

Brașov. Surse. Încă trei farmaciste, una gravidă, și un polițist depistați pozitiv cu coronavirus. Medicul Grigorescu Dan: „SARS-CoV-2 apasă pe accelerație la Brașov? Dacă tot nu e transparență totală......să ne limităm la o...” 1

De asemenea, soțul celei din urmă, care este polițist, este infectat. Colegii săi urmează a fi testați. Confirmat pozitiv și, evident, internat este și soțul altei farmaciste.

Informațiile le-au fost furnizate de apropiați ai familiilor farmacistelor, care sunt și ei speriați că s-ar fi putut contamina și nu înțeleg de ce nu se mai fac publice datele despre cei bolnavi și contacții lor.

Medicul Grigorescu Dan: „SARS-CoV-2 apasă pe accelerație la Brașov? Dacă tot nu e transparență totală……să ne limităm la o abordare analitică!

STATISTICA ZILEI LA BRAȘOV
(20 martie, a 9-a zi de la primul infectat diagnosticat în Brașov și a 23-a zi de la primul infectat diagnosticat în România)
??? % creșterea numărului de infectați cert.

(14—>??) CENZURAT OFICIAL
109% creșterea numărului de “carantinați”.
(76—>83) față de 105% național.
171% creșterea numărului de izolați.
(527—>904) față de 135% național
Dintre toate valorile expuse, în condițiile TESTĂRII RESTRICTIV-MINIMALISTE care s-a adoptat ca strategie de lucru în contextul resurselor super-limitate de care dispunem, cea mai elocventă (și îngrijorătoare!) mi se pare rata de creștere a cetățenilor izolați, de 1:1,71. Și asta pentru că e superioară și valorii naționale, de 1:1,35, și valorii medii teoretice de propagare a epidemiei, de 1:1,2.

REMINDER
În China (nu uitați!), primul deces a fost declarat după 40 de zile de la apariția primului caz de infecție.
Noi, în România suntem la doar 23 de zile de la P0, iar la Brașov la doar a 9-a. Așadar, niciun motiv de liniște sau de relaxare a regulilor!”

Previous Story

Nelu Corbu: „Doua imagini îmi tot vin in minte de doua zile… Prima e din Brașov, dintr-un autobuz plin de pensionari, practic categoria de vârstă cea mai expusa la riscurile infectării cu coronavirus. Stau sa ma intreb cam ce trebuie sa vada pensionarul roman ca sa inteleaga ca…”

Next Story

Foto Brașov. La Kaufland, sâmbătă dimineață. După cumpărături Stați Acasă!