Andrei Caramitru: „E șocant când treci din Prahova in județul Brașov. Pe hârtie – Prahova e mai bogata: mai aproape de București …În Brașov e deja mentalitatea vestica, moștenită de la Viena. Oamenii mai organizați. Baroni mai puțin puternici. Nu e perfect însă diferența e colosală cu județul din sud. Soluția pentru …”

Last Updated on martie 8, 2020 Este o diferență enormă între Transilvania și sudul României. Din păcate, Brașovul se molipsește tot mai mult de București în loc să preia modelele Cluj sau Oradea.

Andrei Caramitru: „E șocant când treci din Prahova in județul Brașov. Pe hârtie – Prahova e mai bogata: mai aproape de București, in Ploiești e industrie, Valea Prahovei.

Andrei Caramitru: „E șocant când treci din Prahova in județul Brașov. Pe hârtie - Prahova e mai bogata: mai aproape de București ...În Brașov e deja mentalitatea vestica, moștenită de la Viena. Oamenii mai organizați. Baroni mai puțin puternici. Nu e perfect însă diferența e colosală cu județul din sud. Soluția pentru ...” 1

(Photo by Daniela Turcanu on Unsplash)

De fapt sunt ca două țări diferite. Prahova arată sărăcăcios, satele și orașele sunt mizere și se depopuleaza rapid. Până și Valea Prahovei (mai puțin Sinaia) arată cumplit (Poiana Brasov e de pe alta planeta in comparație).

Diferența e simpla. In Prahova e sistemul sudic, feudal, moștenit de la turci. Baronii sunt familia Cozma și Ghiță. Se fură tot. Oamenii se complac in rețelele de șpagă locale sau fug.

In Brașov e deja mentalitatea vestica, moștenită de la Viena. Oamenii mai organizați. Baroni mai puțin puternici. Nu e perfect însă diferența e colosală cu județul din sud.

Soluția pentru județele astea nu poate veni de la Bucuresti. Trebuie sa vina prin vot de la oamenii de acolo. Dacă continua sa voteze cu aceeași primari și partide – pana la urmă colapsul va fi total. Nu o sa mai rămână nimeni – oamenii o sa plece toți către orașele civilizate din România sau Vest. Pensionarii vor muri de Bătrânețe. Și se va Închide lumina”.

Previous Story

Mihai Nanu: „Oradea și Brașov. Diferența între pâine și circ”

Next Story

Brașov. Astăzi se află dacă femeia internată este infectată cu coronavirus. Alte 4 persoane au intrat în contact cu cu bărbatul de 71 din Suceava care a fost depistat cu coronavirus