Aeroportul Brașov. S-a lansat licitația pentru calea ferată către viitorul aeroport care ar trebui să fie funcțional din 2021

Last Updated on martie 6, 2020 CFR se implică în proiectul Aeroportului Brașov și anunță că a publicat pe portalul SEAP licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea construirii legăturii feroviare către viitorul aeroport Internațional de la Ghimbav.

Se dorește legarea gării Brașov cu terminalul de la aeroportul Ghimbav, electrificarea liniei și construirea unei legături cu linia Feldioara – Bod. Lucrările la aeroportul Brașov au început de câțiva ani, dar au fost o serie de amânări, însă autoritățile locale promit că în 2021 va fi funcțional și spun că au început discuțiile cu tour-operatorii, informează Hotnews.

Aeroportul Brașov. S-a lansat licitația pentru calea ferată către viitorul aeroport care ar trebui să fie funcțional din 2021 1

Valoarea estimată a contractului pentru studiul de fezabilitate este 1,2 milioane lei.

Gara Ghimbav este la 8 km de gara Brașov pe magistrala M200 Brașov – Sibiu – Deva – Arad – Curtici, neelectrificată pe mai bine din jumătatea sa. Feldioara este la 21 km de Brașov, iar Bod este la 12 km, ambele fiind pe M300 Brașov – Sighișoara – Cluj – Oradea – Episcopia Bihor.

Previous Story

Brașov. Robert Lazar: ”Nu te supăra, știi vreun loc unde mă pot angaja?” Pe nea’ Lăcătuș l-am întâlnit azi dimineață pe Titulescu, pe lângă Poliție. Ținea în mână un ziar făcut sul și mi-a arătat dezamăgit un anunț de angajare pe care-l încercuise cu un pix.  Îi zic ”E trist că la 66 de ani căutați un loc de muncă!” ”Da’ ce să fac? Soția e în Germania și nu știu dacă …”

Next Story

Aeroportul Brașov. Pe 16 martie încep lucrările la terminal. După 20 de ani. Primul zbor în vara lui 2021