Radu Hossu: „Cum USR-ul a spart PNL-ul de la Brașov. Brașovul este un fief PNL. În realitate, este un fief PD-L. Singura dată când PNL-ul pur (ăla fără democrat-liberali) a fost la putere a fost cu Ghișe. Și știm cum a ieșit treaba aia.  În schimb, PD-L-ul a dominat PNL-ul constant, iar Scripcaru a …”

Last Updated on februarie 17, 2020 PNL și-a luat bătaie la alegerile europarlamentare dar își face curaj cu victoria lui Iohannis de la prezidențiale. Va depăși PNL 20% la alegerile locale având în vedere că l-au dat afară din partid pe George Scripcaru pentru că are dosare penale iar acesta va candida independent susținut chiar și de PSD, cum acuză unii?

Radu Hossu:Ce ți-e și cu fiefurile astea în teritoriu. Cum USR-ul a spart PNL-ul de la Brașov.
Brașovul este un fief PNL. În realitate, este un fief PD-L. Singura dată când PNL-ul pur (ăla fără democrat-liberali) a fost la putere a fost cu Ghișe. Și știm cum a ieșit treaba aia.

Radu Hossu: „Cum USR-ul a spart PNL-ul de la Brașov. Brașovul este un fief PNL. În realitate, este un fief PD-L. Singura dată când PNL-ul pur (ăla fără democrat-liberali) a fost la putere a fost cu Ghișe. Și știm cum a ieșit treaba aia.  În schimb, PD-L-ul a dominat PNL-ul constant, iar Scripcaru a ...” 1

În schimb, PD-L-ul a dominat PNL-ul constant, iar Scripcaru a luat tot timpul peste scorul partidului la Brașov. PSD-ul a câștigat o singură dată la Brașov de la dispariția dinozaurilor și retragerea mărilor: în 2016, cu Dragnea la butoane, după guvernarea tehnocrată și împotriva unui PNL în degringoladă.

În schimb, cei care sunt cu adevărat învingătorii la Brașov în ultimele alegeri sunt, vine ca un șoc: USR-iștii. În 2016, când probabil erau 30 de oameni și se luptau cu un partid de cel puțin 1000 de oameni activi, cei de la Uniunea Salvați România au scos un scor peste PNL cu aproape un procent.

În 2019, la Europarlamentare, nu doar că i-au bătut pe cei de la PNL, da’ i-au scos de pe hartă. Zici că fieful a fost al USR-PLUS-ului, nu al liberalilor. Într-adevăr, la Prezidențiale Tur1, lucrurile aproape s-au inversat, Iohannis măturând pe jos cu un Dan Barna lipsit de fermitate, hotărâre și măcinat de lupte interne, scandalul RISE și o lipsă de atractivitate politică.

Totuși, de când a intrat în scena politică USR, scorul este 2-1 pentru ăștia noi. Ăsta este probabil unul din motivele de încredere care-i mână în cel mai important meci de până acum. Iar până acum, cel puțin la Brașov, au demonstrat că pot câștiga.

O să fie o vară incendiară, doamnelor și domnilor”.

Previous Story

Pescărușii de Brașov. De ce au apărut la noi? Ornitolog: „E o prezență mai inedită într-un oraș de munte, însă doar pentru noi, oamenii, dar ei sunt foarte adaptabili”

Next Story

Drum expres între Sfântu Gheorghe – Brașov, pentru Aeroport. „Am discutat atât de mult și am promovat atât de mult Aeroportul din Brașov și trebuie să avem legături foarte rapide cu acesta…”