Pescărușii de Brașov. De ce au apărut la noi? Ornitolog: „E o prezență mai inedită într-un oraș de munte, însă doar pentru noi, oamenii, dar ei sunt foarte adaptabili”

Last Updated on februarie 17, 2020 Pescărușii sunt o prezență inedită la Brașov. Există și o explicație pentru apariția lor aici.

Găsesc mâncare la tomberoane și în gropile de gunoi sau se hrănesc cu cerealele din vagoanele de tren ce tranzitează gările. Specialiștii spun că aceste păsări se adaptează foarte ușor și pot renunța oricând la meniul lor natural format din pește.

Pescărușii de Brașov. De ce au apărut la noi? Ornitolog: „E o prezență mai inedită într-un oraș de munte, însă doar pentru noi, oamenii, dar ei sunt foarte adaptabili” 1

Dan Ionescu, ornitolog: „Este o specie care care a intrat în toate orașele mari din România, inclusiv în Brașov, cuibărește pe clădiri diverse. E una din speciile superadaptabile și probabil va cuceri și alte locuri. E o prezență mai inedită într-un oraș de munte, însă doar pentru noi, oamenii, dar ei sunt foarte adaptabili.”

Adrian Bîlbă, director Delfinariu Constanța: „Aici, la Marea Neagră găsesc tot mai greu pește. Este tot mai puțin. E la concurență cu omul. Nu le deranjează prezența omului, dimpotrivă, sunt avantajați, o caută fiindcă acolo găsesc și hrană. Mănâncă absolut orice! Dacă le dai pâine, pâine mănâncă!”

Emilia Iancu, Muzeul de Științe ale Naturii Prahova: „Se găsește foarte multă hrană pe lângă blocuri. Pescăruși gunoieri. În anturaj există și astfel de viețuitoare care se formează, s-au adaptat și într-un fel curate, să zicem.”

În România, trăiesc permanent și în număr mare trei specii de pescăruși dar în zonele litorale și în Delta Dunării, pot fi observate, sporadic, peste 15 specii.

Previous Story

Brașov. Mihai Nanu: „M-am uitat peste bugetul Primăriei din 2020. Sala Polivalentă se va construi în terenul mlăștinos de la terminalul RATBV, teren care a pus probleme și Stadionului Municipal. Și probabil își va dubla suma actuală de câteva zeci de milioane € prin lucrări de drenaj sau se va alege o soluție cu piloni. Altfel nu știu cum se leagă fundația. Vezi foto mai jos. Nu contează ce zice studiul geo, un om a decis el că se face acolo. ↪️ Tâmpenia cu Promenada de pe Castanilor …”

Next Story

Radu Hossu: „Cum USR-ul a spart PNL-ul de la Brașov. Brașovul este un fief PNL. În realitate, este un fief PD-L. Singura dată când PNL-ul pur (ăla fără democrat-liberali) a fost la putere a fost cu Ghișe. Și știm cum a ieșit treaba aia.  În schimb, PD-L-ul a dominat PNL-ul constant, iar Scripcaru a …”