Brașov. Polițiștii și Loganul. Daniel Zontea: „De vă întrebați ce e cu mașina din imagine, să știți că acesta este Loganul de care m-am ajutat pe timpul celor opt ore de serviciu. O mașină modestă, cu căluți sub capotă exact atât cât sunt îi sunt necesari unei persoane să livreaze pizza la timp și încă chiar aburindă dacă nu prinde prea multe semafoare, o mașină ce nu are în dotare mult râvnitele sisteme xDrive, Cruise Control sau mai știu ce alt sistem adaptiv de control al tracțiunii. Nici măcar anvelopele R15, ce sunt montate pe …”

Last Updated on februarie 6, 2020 Meteorologii de la ANM au anunțat viscol în mare parte din țară astfel că pe drumuri, cele care nu au fost închise, se circulă cu dificultate.

Este foarte important ca șoferii să adapteze viteza la condițiile de drum și ca mașinile să fie dotate corespunzător.

Polițistul Daniel Zontea a scris pe Facebook: „De vă întrebați ce e cu mașina din imagine, să știți că acesta este Loganul de care, în această după-amiază prognozată de ninsori abundente, m-am ajutat pe timpul celor opt ore de serviciu.

Brașov. Polițiștii și Loganul. Daniel Zontea: „De vă întrebați ce e cu mașina din imagine, să știți că acesta este Loganul de care m-am ajutat pe timpul celor opt ore de serviciu. O mașină modestă, cu căluți sub capotă exact atât cât sunt îi sunt necesari unei persoane să livreaze pizza la timp și încă chiar aburindă dacă nu prinde prea multe semafoare, o mașină ce nu are în dotare mult râvnitele sisteme xDrive, Cruise Control sau mai știu ce alt sistem adaptiv de control al tracțiunii. Nici măcar anvelopele R15, ce sunt montate pe ...” 1

O mașină modestă, cu căluți sub capotă exact atât cât sunt îi sunt necesari unei persoane să livreaze pizza la timp și încă chiar aburindă dacă nu prinde prea multe semafoare, o mașină ce nu are în dotare mult râvnitele sisteme xDrive, Cruise Control sau mai știu ce alt sistem adaptiv de control al tracțiunii.

Nici măcar anvelopele R15, ce sunt montate pe jantele din tablă, nu au oarece proprietăți deosebite. Au doar ștanța cu fulgul și…ceva “carne” pe suprafața de rulare. Doar îi a doua iarnă în care mă dau cu ele.

Da, aceasta este Loganul meu de serviciu pe care a trebuit să-l conduc astăzi într-un oraș acoperit cu un strat pronunțat de zăpadă, chiar dacă utilajele de deszăpezire au acționat în continuu și au împrăștiat tone de sare.

Tot aceasta este mașina condusă și pe străzile periferice pentru a verifica în ce măsură utilajele cu lamă au intrat și pe aceste căi rezidențiale, de unde mai marii locatari, posesori de autovehicule cu tractiune 4×4, s-au tot plâns la 112 că nu pot circula în condiții de siguranță și că le alunecă mașina-n șanț.

Loganul cu care m-am deplasat la fiecare tamponare, unde tot blamul conducătorului auto vinovat a fost mereu îndreptat împotriva acelui primar ce nu a binevoit să îndepărteze zăpada, poate chiar și de pe luneta vehiculului.

Loganul cu care am șerpuit serpentinele drumului ce duce spre Poiana Brașov pentru a patrula acolo unde iubitorii megalomanei mărci bavareze de autovehicule nu pot răzbate. Cică tot din cauza drumului. Poleiu-i de vină.

Loganul pe ale cărui girofaruri le vezi prima dată venind spre tine, după ce apelezi sistemul de urgență 112 spunând că, mașina ta (la care mai ai de plătit câteva zeci de mii de euro leasing) a derapat în timp ce tu, milos fiind, ai încercat să eviți o pisică imaginară, iar acum zace pe plafon în mijlocul câmpului.

Cam așa arată modesta mașină de poliție care, în această seară a rulat fără probleme pe străzile din Brașov împreună cu toți ceilalți conducători auto ce au dorit să umple rânduri, rânduri pe paginile rețelei de socializare facebook și să se plângă fără răgaz că autoritățile le-au adus iarna pe cap.
O autospecială ce, în realitate, nu are nimic special și pe care, credeți-mă, am parcat-o întreagă în garaj.

Cum reușesc asta?
Simplu, adaptez viteza de rulare la fel ca toți ceilalți conducători auto care nu îl pe “Nea Mitică – tinichigiù” memorat în agenda telefonului.

Știu că de fiecare dată când ninge, așa cum s-a întâmplat să ningă și în seara asta, a doua zi, chiar de dimineață, se umple parcarea din fața Biroului Tamponări.

Faceți o excepție mâine și lăsați-o liberă!”

Previous Story

Video Brașov. Primăria spune că a curățat bine străzile. Ești mulțumit?

Next Story

Accident Brașov. Femeie lovită pe trecere de pietoni, Griviței, în acelaşi loc în care, pe 29 ianuarie, un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost omorât de un șofer