Last Updated on februarie 17, 2020 Pentru Primărie este greu să gândească în detaliu. De exemplu, a cumpărat 100 de autobuze turcești dar persoanele greu deplasabile nu au fost luate în considerare. O rampă la autobuz pentru ele nu este de ajuns. Este nevoie de mijloace de transport speciale.
Flavia Boghiu: „Un oraș incluziv, care să răspundă nevoilor tuturor categoriilor de cetățeni!
Persoanele greu deplasabile și persoanele cu dizabilități sunt constant supuse riscului de izolare și excluziune socială, de aceea, autoritățile trebuie să se asigure că acestea pot fi parte din viața comunității, inclusiv prin soluții de mobilitate urbană adaptată nevoilor lor.
Am depus, în acest sens, un proiect de bugetare participativă privind achiziționarea și adaptarea a două microbuze pentru transportul persoanelor cu dizabilități sau a vârstnicilor care se deplasează cu greutate și cărora le este foarte dificil să folosească sistemul de transport public. Cu ajutorul acestor microbuze, aceștia ar putea să ajungă cu ușurință la medic, instituții ori chiar la diferite acțiuni de socializare.
De astăzi până pe 15 martie, Primăria va analiza și evalua proiectele depuse, urmând ca cele declarate eligibile (nu știm după ce criterii), să fie supuse votului cetățenilor.
P.S. Doar 6/42 linii de transport în comun din Brașov sunt adaptate pentru persoanele cu dizabilități
❗️RATBV deține un autoturism adaptat pentru transportul persoanelor cu dizabilități, care poate fi solicitat de luni-vineri, între orele 06.30 – 15.30, depunând o cerere la sediul RATBV, de pe strada Hărmanului, nr.9, după ce aceasta este aprobată de către Direcțiune. Informația nu se regăsește pe site-ul RATBV, iar pentru a afla care este procedura a trebuit să întreb în nu mai puțin de 4 birouri ale Regiei. 🙄”