Brașov. Medicii legiști, cauza morții bebelușilor gemeni la o zi de la externarea de la Spitalul de Copii

Last Updated on februarie 17, 2020 Brașov. Medicii legiști, despre cauza morții gemenilor la o zi de la externarea de la Spitalul de Copii

Doi gemeni au murit la o zi după externarea de la Spitalul de Copii Brașov. Medicii de la Pediatrie spun că cei doi erau în stare bună de sănătate dar medicii legiști îi contrazic.

Medicii legiști au stabilit cauza morții în cazul celor doi gemeni din Apața, care au decedat în 13 februarie, unul acasă și unul la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Brașov, anunță brasovmetropolitan.ro.

Brașov. Medicii legiști, cauza morții bebelușilor gemeni la o zi de la externarea de la Spitalul de Copii 1

Astfel, potrivit certificatelor de medicale prin care s-au constatat cauzele decesului, bebelușii, născuți prematur, au murit în urma insuficienței cardio-respiratorii acute, ei având însă un diagnostic de pneumopatie acută interstițială. Adică diagnosticul cu care fuseseră internați cu câteva zile înainte la Spitalul de copii.

Medicii susțin că nu au recomandat tratament suplimentar la externare, tocmai pentru că starea bebelușilor era foarte bună și nu își explică de ce au murit copiii, anunță Stirile Pro Tv. 

Oana Falup, Spitalul de Pediatrie Brașov: „În condiții de normalitate, în condiții de sănătate, nu luăm tratament nici măcar preventiv. Există o anchetă în derulare. Suntem și noi dornici să aflăm ce s-a întâmplat. Prin urmare, nu pot nici măcar să îmi dau cu presupusul.”

Vezi aici Video cu ce spun medicii:

Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov: „În cauză a fost întocmit un doar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere de culpă, dosar instrumentat de parchetul competent.”

Previous Story

Brașov. Reacție. George Scripcaru în cazul bolnavilor de cancer și ciroză care vor fi evacuați din locuințele sociale ale primăriei.

Next Story

Brașov. Mihai Nanu: „M-am uitat peste bugetul Primăriei din 2020. Sala Polivalentă se va construi în terenul mlăștinos de la terminalul RATBV, teren care a pus probleme și Stadionului Municipal. Și probabil își va dubla suma actuală de câteva zeci de milioane € prin lucrări de drenaj sau se va alege o soluție cu piloni. Altfel nu știu cum se leagă fundația. Vezi foto mai jos. Nu contează ce zice studiul geo, un om a decis el că se face acolo. ↪️ Tâmpenia cu Promenada de pe Castanilor …”