Brașov. Emoții pentru George Scripcaru, primește astăzi sentința în cazul Termoficarea, pentru care a fost arestat o noapte

Last Updated on februarie 10, 2020 Primarul Brașovului, George Scripcaru, are emoții astăzi. Curtea de Apel va da sentința în dosarul Termoficarea în care primarul este acuzat de luare de mita, abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, si instigare la tentativa la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Totul este legat de atribuirea unui contract privind rețeaua de termoficare unei firme care nu îndeplinea condițiile legale, prejudiciind astfel bugetul local cu 1,9 milioane de lei, precum și din cauză că ar fi luat mita 400.000 de lei de la administratorul societății, constând în materiale electorale pentru alegerile locale din 2012, anunță brasovtv.com.

Brașov. Emoții pentru George Scripcaru, primește astăzi sentința în cazul Termoficarea, pentru care a fost arestat o noapte 1

Ulterior, ca urmare a indicatiilor pe care le-a dat reprezentantilor firmei administrate de Calin Pop, in devizul oferta intocmit in situatiile de lucrari prezentate la decontare, acestia au mentionat articolul pretensionare termica in aceeasi forma.

Astfel, in 3 octombrie 2011, primarul a atribuit firmei controlate de Pop un contract de lucrari, printr-o procedura formala de achizitii publice, in cadrul careia membrii comisiei de selectie a ofertelor au declarat, in mod nelegal, castigatoare, societatea omului de afaceri, desi aceasta nu indeplinea conditiile pentru a efectua lucrarile respective (lipsa personal specializat si utilaje, lipsa experienta in domeniu, etc.).

Contractul avea ca obiect realizarea interconexiunii retelei de transport apa fierbinte, in zona de nord a municipiului Brasov”, spun procurorii, potrivit Stirile Pro Tv.

Previous Story

Brașov. Marian: „Bravo Politia Locala Poiana! Campanie de amendare a bizonilor care blochează 2-3 locuri de parcare în Poiana Mică. Aviz persoanelor care nu doresc să efectueze doua manevre suplimentare astfel încât sa …”

Next Story

Brașov. 12 școli sunt închise parțial în urma epidemiei de gripă, municipiu și județ