Aeroportul Brașov. După 20 de ani, Primăria ar da bani pentru lucrări dar Consiliul Județean spune că nu are nevoie. George Scripcaru: „ Președintele Consiliului Județean m-a asigurat că nu are nevoie de sume în plus, că sunt alocați banii necesari, iar în baza parteneriatului pe care îl are cu Primăria Brașov, dar și cu …”

Last Updated on februarie 18, 2020 După 20 de ani de construcție a Aeroportului, Primăria Brașov spune că va da bani pentru finalizarea construcției. Doar dacă cei de la Consiliul Județean vor dori. Până acum Primăria spunea că nu au cadru legal să dea bani pentru Aeroport.

George Scripcaru, citat de bizbrasov.ro: „Am discutat, tocmai pentru a nu exista vreo scăpare. Președintele Consiliului Județean m-a asigurat că nu are nevoie de sume în plus, că sunt alocați banii necesari, iar în baza parteneriatului pe care îl are cu Primăria Brașov, dar și cu autoritățile din Covasna, când CJ va considera că este necesar și nevoie, vom veni să alocăm bani pentru acest obiectiv”.

Aeroportul Brașov. După 20 de ani, Primăria ar da bani pentru lucrări dar Consiliul Județean spune că nu are nevoie. George Scripcaru: „ Președintele Consiliului Județean m-a asigurat că nu are nevoie de sume în plus, că sunt alocați banii necesari, iar în baza parteneriatului pe care îl are cu Primăria Brașov, dar și cu ...” 1

Pe grupul de Facebook Brașovul Civic, Corneliu Teposu a scris: „Ieri, 17 februarie 2020, în ședința de prezentarea bugetului primăriei pentru anul în curs, domnul Scripcaru a ținut să precizeze că l-a întrebat pe președintele Consiliului Județean dacă are nevoie de bani pentru aeroport și că el ar fi răspuns astfel unor solicitări venite dinspre cetățeni de a bugeta și pentru aeroport.

S-o luăm de la început. Despre un aeroport la Brașov se vorbește de vreo 25 de ani.
În septembrie 2012, celebra firmă Vectra a câștigat licitația pentru pista aeroportului.

În 26 aprilie 2013, a fost organizată o vizită de lucru pe șantierul aeroportului pe care Vectra începuse lucrările de trei zile “în forță”. Au dat declarații domnii Aristotel Căncescu, Mihai Pascu, George Scripcaru, Constantin Niță și au fost prezente o bună parte dintre autoritățile locale din Brașov, Codlea și Ghimbav.

Domnul Scripcaru, care se împotrivise mult timp aeroportului alături de colegii din PDL, Berceanu și Udrea, declara: “Este important ca să gândim proiecte de anvergură, mai ales în contextul regionalizării. Pentru că municipiul Brașov va fi beneficiarul în mod direct al acestei investiții, vom vedea care sunt variantele de implicare în acest proiect. Important este faptul că avem cu toții un punct de vedere comun asupra acestei investiții”.
https://codlea-info.ro/au-fost-demarate-lucrarile-la-pista…/

Deși Brașovul ar fi beneficiarul în mod direct al acestei investiții și deși Primăria Brașov a avut excedent de peste 70 de milioane de euro, nu a fost realizată nici până azi o variantă de implicare în proiectul aeroportului. Cu acei bani, dacă exista voință, noi am fi zburat de ceva vreme de la Ghimbav.

În 3 octombrie 2014, pista a fost inaugurată oficial, cu mult fast și cu multe promisiuni. Apoi nu s-a mai lucrat timp de vreo trei ani.

În 2016, toate partidele politice au promis aeroportul. Apare, desigur, pe fluturașii de campanie ai domnului primar Scripcaru, dar calea de asociere tot nu a fost găsită. Mare gospodar și om de onoare!

Pe primul flyer din 2016 de păcălirea populației scrie clar: “Implicarea Primăriei Brașov și a Consiliului Local Brașov în parteneriat cu Consiliul Județean Brașov și Consiliul Local Ghimbav pentru finalizarea aeroportului”. În al doilea flyer al domnului Scripcaru din 2016 scrie clar că un obiectiv principal al său pentru cel de-al patrulea mandat ar fi “finalizarea aeroportului Brașov”.

A promis că SE VA IMPLICA ÎN FINALIZAREA AEROPORTULUI, nu că-l va suna pe președintele Consiliului Județean, la finalul mandatului 2016 – 2020, să-l întrebe dacă are nevoie de bani.

Un proiect precum este cel al aeroportului de la Brașov se realizează, în condiții normale, în doi ani și jumătate sau trei. Noi ne uităm la pista finalizată de cinci ani și jumătate. Încă trei ani și-i expiră garanția.

ZERO LEI ESTE CONTRIBUȚIA ADMINISTRAȚIEI SCRIPCARU LA FINALIZAREA LUCRĂRILOR AEROPORTULUI.

Ani pierduți, bani risipiți și oportunități ratate. Ăsta e Brașovul de prea mulți ani”.

Previous Story

Brașov. Momentan, bolnavii de cancer și ciroză nu vor fi evacuați din locuințele sociale ale Primăriei. George Scripcaru: „Vom prelungi contractele cu șase luni de zile și în aceste șase luni vom face o analiză pe fiecare familie în parte, pentru că sunt situații în care …”

Next Story

Foto Brașov. S-a deschis o nouă cabană în masivul Postăvarul Claudiu Vrinceanu: „Cel mai mult îmi place că mâncarea este gata, au autoservire, deci poți mânca ceva rapid, în 10 minute. Adio mâncare la pachet sau așteptat 30-40 minute pentru o comandă….”