Brașovul poluat. Ministrul Mediului îl amenință pe Scripcaru cu controale săptămânale. „Buna prietenie care a fost până acum nu are cum să mai existe pentru că eu personal nu pot să îmi bat joc de sănătatea românilor”

Last Updated on ianuarie 7, 2020 Încă mai sunt mulți brașoveni care nu cred că aerul din oraș este extrem de poluat. Ministrul Mediului îl amenință pe Scripcaru cu controale săptămânale și îi cere modernizarea transportului în comun. Modernizarea nu înseamnă cumpărarea de alte autobuze diesel, înseamnă troleibuze, tramvaie și autobuze electrice. Păcat că nu mai avem tramvaie.

Costel Alexe a anunțat că orașele mari vor fi verificate săptămânal în privința calității aerului, iar autoritățile publice responsabile vor fi sancționate pentru orice abatere.

Brașovul poluat. Ministrul Mediului îl amenință pe Scripcaru cu controale săptămânale. „Buna prietenie care a fost până acum nu are cum să mai existe pentru că eu personal nu pot să îmi bat joc de sănătatea românilor” 1

Ministrul Mediului Costel Alexe, citat de Digi 24: „Eu ca ministru și noi cei de la minister transmitem foarte clar tuturor autorităților publice din România, buna prietenie care a fost până acum nu are cum să mai existe pentru că eu personal nu pot să îmi bat joc de sănătatea românilor.

Iar săptămânal, îi anunț pe toți cei trei primari din București, Iași și Brașov și tuturor celorlalte orașe din România, autoritățile din subordinea Ministerului Mediului, că vorbim de ANFM, de Gărzile de Mediu, vor fi în teren, astfel încât vor sancționa orice abatere pe care o transmitem și vor fi luate măsurile necesare”

Alexe a susținut că este nevoie de o modernizare privind transportul public în comun în marile orașe, precum București, Brașov și Iași.

„Ministerul Mediului, prin planurile privind calitatea și managementul aerului, nu face altceva decât să aprobe niște măsuri, să informeze primăriile despre aceste depășiri, că ele să ia măsuri. În momentul de față, nu avem în București o centură așa cum ar trebui, astfel încât tot traficul să nu tranziteze tot centrul Bucureștiului.

Imaginați-vă că și la stația de aici și cea de pe Mihai Bravu, avem depășiri record, de la an la an. Nu avem în momentul de față un transport public electrificat. Am avut prin Ministerul Mediului și am făcut acest lucru pentru UAT-urile din România o măsură dedicată celor trei orașe aflate în procedura de infrigement – București, Brașov și Iași- astfel încât să își modernizeze transportul public în comun. Din păcate doar Bucureștiul și Brașovul au reușit să acceseze aceste fonduri.”, a mai spus Alexe.

Previous Story

Foto Brașov. Robert Lazar: „Pe unde te mai aduce RATBV – Dealul Lempeș de lângă comuna Sânpetru. Luați cursa 420 din capătul de linie Rulmentul și după 10 minute coborâți în stația Centru, lângă Biserica Evanghelică. De aici și până la prima băncuță de pe Lempeș mai faceți 20 de minute pe jos. De aici, puteți explora …”

Next Story

Fichiu Robertino: „Dezastru ecologic in acest oraș… BRASOV, ce vedem aici este nepăsarea autorităților locale. Dle Scripcaru ce faceți? Respirați? Veniți pe Carierei sa respirați mai bine! Au trecut sărbătorile, au început NENOROCIRILE”