Brașovul ocupă locul 2 în topul orașelor sigure din România, locul 29 în lume. Orașul este monitorizat de peste 200 de camere de supraveghere iar în zonele intens circulate sunt amplasate peste 40 de butoane de panică

Last Updated on ianuarie 28, 2020 În topul celor mai sigure orașe din lume, Cluj – Napoca este pe locul 13 – cu un index al criminalității de sub 20%, iar în România pe locul 1. Cifra indică un număr redus de crime, jafuri, spargeri de autoturisme și furturi din buzunare. Pe locul doi se află Brașovul.

În lume, Brașovul este al 29 -lea cel mai sigur oraș, anunță Stirile Pro Tv.

Brașovul ocupă locul 2 în topul orașelor sigure din România, locul 29 în lume. Orașul este monitorizat de peste 200 de camere de supraveghere iar în zonele intens circulate sunt amplasate peste 40 de butoane de panică 1

Orașul este monitorizat de peste 200 de camere de supraveghere iar în zonele intens circulate sunt amplasate peste 40 de butoane de panică unde oamenii pot da alerta în caz de infracțiuni. Anul trecut, rata criminalității în județ a scăzut cu peste 30%.

Petruț Ciprian, polițist local: „Prezența noastră descurajează astfel de comportament neadecvat. În piețele agroalimentare suntem prezenți de la primele ore ale dimineții până la închidere, în caz de nevoie se pot mări efectivele.”

Un rol important îl are și prevenția.

Anca Lăutaru, purtător de cuvânt Poliția Locală Brașov: „Discutăm și vorbim cu seniroii brașoveni. Îi învățăm cum să își țină și unde să își țină portofelele, căci iată ei sunt victimele preferate de cei certați cu legea.”

Previous Story

Ai o idee pentru Brașov? Tudor Benga: „Pereți pentru graffiti, un parc nou, garduri vii între trotuare și străzi în cartierul tău, piste și parcări pentru biciclete, treceri de pietoni iluminate, un teren de sport multifuncțional, un “civic hub”, reamenajarea unei zone din oraș, un sistem mobil de monitorizare a calității aerului, colectare selectivă în școli? Sunt doar câteva idei care ar putea fi implementate prin mecanismul de Bugetare Participativă…”

Next Story

Brașov. George Scripcaru nu mai candidează? Surse.Consilierul local Cristian Macedonschi (FDGR) ar putea fi candidatul PNL pentru Primărie, Senatorul Florin Orțan, candidatul PSD pentru Primărie