Mai cald sus, în Postăvarul, decât jos, în Braşov. Inversiunea termică amână deschiderea sezonului de schi

Last Updated on decembrie 12, 2019 Sezonul de schi ar putea fi deschis abia weekendul viitor, din cauza vremii calde din ultimele zile.

Deși tunurile de zăpadă au fost pornite la începutul acestei luni, acestea nu au reuşit să producă suficientă zăpadă artificială, iar conform celui mai optimist scenariu, pârtiile din staţiune ar putea fi deschise weekendul viitor, informează bzb.ro.

„Au fost zile în care s-a produs fenomenul de inversiune termică, astfel că în Masivul Postăvarul a fost mai cald decât în Braşov. Sperăm ca vremea să ne ajute, iar de weekendul viitor să fie deschise pârtiile de schi din staţiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Pentru producerea zăpezii artificiale de pe pârtiile de schi din Poiana Braşov sunt folosite 120 de lăncii, 19 tunuri mobile şi la cele 10 fixe, acestea fiind alimentate dintr-un lac de acumulare cu o capacitate de 140.000 mc.

Previous Story

(Foto/Video) Brașov. Poluare Coresi și Bartolomeu. „Cu acestă imagine se trezesc în fiecare zi locuitorii de pe strada Carierei din Brașov, dar nu numai. Curenții de aer îl poartă peste tot. Norul misterios învăluie toată zona. Nu știm ce scot pe coș!”

Next Story

Brașov. Un individ nervos și-a aruncat toate lucrurile din apartament, pe geam