Brașov. 15.000 de copaci, plantați în Munții Făgăraș de o artistă româncă emigrată în Marea Britanie. Mircea Marian: „Noi tăiem, ei plantează. Nicoleta Cărpineanu a plecat acum 21 de ani în Anglia. S-a întors în România, a strâns …”

Last Updated on decembrie 6, 2019 O artistă plecată în Anglia în urmă cu 21 de ani a reușit să planteze 15.000 de copaci în Munții Făgăraș.

Toate fondurile rezultate din vânzarea ultimului său album, “Be One”, au fost direcționate pentru acest proiect – și printr-o campanie de strângere de fonduri pornită in Marea Britanie, acolo unde locuiește, informează bizbrasov.ro.

Brașov. 15.000 de copaci, plantați în Munții Făgăraș de o artistă româncă emigrată în Marea Britanie. Mircea Marian: „Noi tăiem, ei plantează. Nicoleta Cărpineanu a plecat acum 21 de ani în Anglia. S-a întors în România, a strâns ...” 1

Nicoleta Cărpineanu a lansat ONG-ul “Forests Without Frontiers” – un apel ce a prins mult mai bine la străini decât în rândul românilor. Cu o cauză convingătoare, de a readuce la viață pădurile virgine din Transilvania, și cu talentul ei, Nico a reușit să strângă, prin ONG destule fonduri cât să planteze 15.000 de arbori. Acestia au fost plantați în apropierea Lacului Vidraru.

Și asta nu e tot: printr-un parteneriat de lungă durată încheiat cu Fundația Conservation Carpathia, care a pus la dispoziție 3 hectare de teren, au angajat oameni care locuiesc în localitățile din Munții Făgăraș. Puieții vor fi introduși într-o arie naturală de protecție a pădurilor, Natura 2000, înlocuiți dacă este cazul și îngrijiți până la maturitate.

Planurile româncei nu se opresc aici: în următorii 5 ani, artista dorește să planteze un milion de copaci în zonele defrișate din România.

În paralel, toate fondurile ce provin din vânzarea albumului “Be One” vor fi folosite pentru aceeași cauză

Mircea Marian: „Noi tăiem, ei plantează.
Nicoleta Cărpineanu a plecat acum 21 de ani în Anglia. S-a întors în România, a strâns fonduri printr-un ONG și a plantat 21.000 de arbori, din care 100 de stejari în satul Cobor, pe Colinele Transilvaniei.

Plus un parteneriat cu Fundația Conservation Carpathia, fundație pentru care, recunosc, am donat.
PS: Toată povestea e pe site-ul Pro TV”.

Previous Story

Brașov. Reacția Primăriei la poluarea masivă din oraș.  Adrian Ciocălău: „În „cel mai frumos oraș din România” aerul devine otravă aproape în fiecare zi… Indexul calității aerului de azi este …”

Next Story

(Foto) Theodora: „Nicăieri nu-i mai frumos, ca-n Brașovul meu iubit!”