Last Updated on decembrie 30, 2019 Continuă defrișările masive în Brașov. Acum se taie copacii din Noua pentru amenajarea unui parc … dendrologic. Nu este exclus să se facă tăierile și apoi să răsară niște căsuțe în zonă, fără parc dendrologic. Primarul George Scripcaru a dărâmat stadionul Municipal, a promis că-l reconstruiește dar a uitat.
Horatiu Felix Balazs: „Stejari pe drum. Va răsări Parcul dendrologic Noua”.
JoAna Lovetoski: Parcul dendrologic va dura exact pana la alegerile locale, adica va dura exact cat faza cu taiatul….
Cinori Benedeck: Vor înceta defrișările când vor realiza ca nu au cum sa respire bani !🍀
Ovidiu Ciuparu: Asta e ca padurea din Racadau pe care “acuma au vazut ca a disparut”?
Allen Coliban: „Luptăm cu poluarea!
În România, măsurarea poluării industriale cade în sarcina poluatorului. În aproape toate cazurile, autoritățile de mediu acceptă fără discuții rapoartele de autoevaluare prezentate, iar atunci când sunt luate la rost răspund că nu au dotările necesare pentru a efectua propriile determinări.
Bucureștiul, Brașovul și Iașiul sunt cele trei orașe-problemă în privința calității aerului, motiv pentru care Comisia Europeană a trimis România în infringement, la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. La ora actuală, singurele date privind calitatea aerului sunt date de Rețeaua Națională de Măsurare a Calității Aerului. În Brașov, de exemplu, vorbim despre 4 stații, dintre care multe au fost nefuncționale în ultimul an. În plus, cartiere poluate de diverse activități industriale (ex: Bartolomeu) și în care măsurătorile indicative indică depășiri alarmante ale pragurilor, nu dispun de stații de măsură în RNMCA.
Astfel, am discutat cu Ministrul Mediului și am depus un amendament la bugetul de stat, care a fost adoptat!
În 2020, două laboratoare mobile de măsurare a calității aerului vor fi achiziționate și distribuite APM-urilor din Brașov și din Iași.
Luptăm cu poluarea!”