(Video) O americancă îndrăgostită de Brașov a compus piesa „My Home Brașov“. Ascultă aici. „Apoi am descoperit acest oraș/Unde iarba crește mai verde/Copacii sunt mai înalți/Munții se ridică mai sus./Iubesc acest oraș /Unde sufletul meu …”

Last Updated on octombrie 6, 2019 Cântăreața americancă Sarah Vienna a compus o melodie „My home Brașov”.

„Am înotat în apele de pe coasta Californiei,/Am navigat pe nave de pescuit din Boston/Gândindu-mă unde mi-a hărăzit Dumnezeu să fiu/ Apoi am descoperit acest oraș/Unde iarba crește mai verde/Copacii sunt mai înalți/Munții se ridică mai sus./Iubesc acest oraș /Unde sufletul meu se simte mai liber/Inima îmi bate mai încet./Acest oraș al Transilvaniei este locul meu/Casa mea, Brașov./Clopotele bat de la vechea Biserică Neagră/Scuturând porumbeii de pe streșini/Drumuri pietruite și munți/Înconjoară acest oraș vechi și minunat“.

(Video) O americancă îndrăgostită de Brașov a compus piesa „My Home Brașov“. Ascultă aici. „Apoi am descoperit acest oraș/Unde iarba crește mai verde/Copacii sunt mai înalți/Munții se ridică mai sus./Iubesc acest oraș /Unde sufletul meu ...” 1

Este un fragment dintr-o piesă muzicală pe care o americancă îndrăgostită de Brașov o cântă în toată lumea, bucuroasă de orașul pe care îl consideră acum „acasă“.

Sarah a venit în România pentru prima dată în 2002, într-o misiune umanitară pentru a-i ajuta pe copiii care trăiau în Gara Brașov. A stat atunci două luni, apoi s-a întors în SUA pentru a reveni la Brașov o lună mai târziu. „Nu-mi puteam scoate Brașovul din minte“, spune Sarah, care rămăsese în minte cu imaginea muntelui Tâmpa. „Copacii verzi, semnul «Brașov» scris pe vârf… Era ceva atât de puternic, de maiestuos și în același timp pașnic și liniștit în acest oraș“, mărturisește ea, potrivit brasovcity.ro.

Și-a închiriat un apartament încântător în Șchei, și-a obținut permisul de ședere permanentă din partea autorităților române și locuiește în Brașov „full-time“, cu excepția câtorva luni în care se întoarce în SUA.

„Brașovul este locul în care mă simt cel mai aproape de Dumnezeu“, spune americanca. Cu toate că a urcat pe munți și mai înalți, în Austria, Brașovul și-a lăsat amprenta adânc în sufletul ei și nu poate compara muntele nostru cu niciun altul din lume. „Este muntele care mă face să mă simt, cumva, aproape de Rai. Și faptul că trăiesc în Brașov, înconjurată de munți și lângă Tâmpa mă face să mă simt la înălțime“, mărturisește ea. Pe vârful Tâmpei a urcat de nenumărate ori, însă aproape zilnic se află pe pista de alergare de pe Arena Ion Țiriac (fostul Liceu Sportiv, sub baza sportivă Olimpia). „Fac 16 ture de stadion și acela este momentul când conștientizez și îmbrățișez frumusețea Brașovului“, adaugă Sarah.

Sarah Vienna are și un loc favorit în Brașov: Aleea de sub Tâmpa, unde se plimbă sau aleargă și admiră peisajul orașului. Acoperișurile, pentru ea, reprezintă mândria și istoria orașului.

Ascultă aici melodia My home Brașov”:

Îți place?

Previous Story

Brașov. Maraton cu final tragic, în Piatra Craiului. Doi alergători au căzut într-o prăpastie

Next Story

Brașov. RO-Alert: Urs pe strada Cloșca! În apropierea căminelor studențești?!