Robert Lazar: „Cum se face că deși se lărgesc străzile, traficul din Brașov e din ce în ce mai aglomerat? Asta era situația joi pe la ora prânzului. Să rezolvi problema traficului lărgind străzile e ca și cum ai încerca să combați obezitatea lărgind cureaua….”

Last Updated on octombrie 25, 2019 Străzile mărite atrag mai multe mașini. Dacă se construiesc pisted e bicilete vor fi mai mulți bicicliști și mai puține mașini. Nu este fizica cuantică.

Robert Lazar: „Cum se face că deși se lărgesc străzile, traficul din Brașov e din ce în ce mai aglomerat? Asta era situația joi pe la ora prânzului.
Să rezolvi problema traficului lărgind străzile e ca și cum ai încerca să combați obezitatea lărgind cureaua.

Robert Lazar: „Cum se face că deși se lărgesc străzile, traficul din Brașov e din ce în ce mai aglomerat? Asta era situația joi pe la ora prânzului. Să rezolvi problema traficului lărgind străzile e ca și cum ai încerca să combați obezitatea lărgind cureaua....” 1
Robert Lazar: „Cum se face că deși se lărgesc străzile, traficul din Brașov e din ce în ce mai aglomerat? Asta era situația joi pe la ora prânzului. Să rezolvi problema traficului lărgind străzile e ca și cum ai încerca să combați obezitatea lărgind cureaua....” 2

Mă bucur că nu mi-e rușine să circul cu transportul în comun sau cu bicicleta. Ce-i drept, îmi sunt destul de accesibile.
Dar cunosc mulți oameni care deși stau în zone accesibile transportului în comun, aleg din comoditate tot mașina personală.

Și asta pentru că, zic ei, autobuzele nu respectă orarul. Și e ironic, pentru că autobuzele, de cele mai multe ori, nu pot respecta graficul de circulație tocmai din cauza traficului îngreunat chiar de cei care aleg să meargă cu mașina pentru că autobuzele nu respectă programul. Ironic, așa-i?
Și mai sunt acei oameni care consideră că a merge cu autobuzul e pentru săraci”.

Cristian Macedonschi: Fiindca cu largirea nu se rezolva problema dar urbanistii nostri nu au invatat din pacate din greselile altora…

Robert Elekes: Soluția: cat mai multe solutii alternative de transport, piste pentru biciclete, transport pentru scolari, piste pentru transportul in comun ca autobuzele sa circule mai repede ca traficul normal etc. Toate aceste masuri trebuie coroborate cu masiri de de descurajare a traficului cu masinile personale mai ales in zonele centrale cum ar fi parcari foarte scumpe, masuri drastice pentru cei care parcheaza aiurea, infiintarea de pietonale in loc de largirea strazilor.

Andreea Constantin: Stai câteva zile în București, să vezi câte mașini sunt aici 😂… Să faci 20 km de la un capăt al orașului la celălalt, cu transportul în comun, o oră 45 de minute aproape… Nu vrei să știi cum e. Bine că există Bookster 😆. E din ce în ce mai rău, la noi străzile DACĂ se lărgesc, în ziua următoare vezi mașini parcate pe toată strada, micșorând-o cu cel puțin o bandă 😆

Advertisements
Previous Story

Brașov. Pop Mihaela: „Oameni buni, ce se întâmplă in traficul rutier din Brașov? Am permis de conducere de 10 ani si nu am văzut in viata mea atâta prostie umana, inconștiență pura, teribilism si nepăsare a șoferilor…Ca pieton, îmi este frica sa traversez pe..”

Next Story

Premieră în justiție: Curtea de Apel Brașov a oprit vânătoarea a 4 specii de păsări