Iar a venit Lufthansa să sprijine Aeroportul Brașov neconstruit. De 20 de ani investirorii turci și Luftahnsa se uită lung după Aeroportul Brașov neterminat

Last Updated on octombrie 17, 2019 De 20 de ani Brașovul se chinuie să construiască un amărât de aeroport și de 20 de ani investitori turci și Lufthansa își tot anunță sprijinul pentru Aeroport. Ieri, Lufthansa a venit iar la Brașov. Au mai fost și în 2015 și în alți ani și nimic.

Cea mai mare companie aeriană germană Lufthansa se declară interesată de operarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, după încheierea lucrărilor. Anunţul a fost făcut ieri, la Braşov, de un reprezentat al firmei, în timpul discuţiilor pe această temă cu primarul şi consilierii judeţeni. Potrivit corespondentului nostru Mădălin Iacob, o altă condiţie pusă de investitor a fost ca autorităţile române să se implice deopotrivă în această investiţie. Între timp, la nivel local se caută un partener care să investească în încheierea lucrărilor la Aeroportul Braşov-Ghimbav şi să asigure operarea lui. Radio România Actualități în 2015. 

Iar a venit Lufthansa să sprijine Aeroportul Brașov neconstruit. De 20 de ani investirorii turci și Luftahnsa se uită lung după Aeroportul Brașov neterminat 1

Consiliul Județean Brașov, ieri: Construirea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav (AIBG) atrage atenția marilor companii aeriene ale lumii.
O delegație din cadrul Grupului Lufthansa avându-i în componență pe Peter Pullem, directorul pentru Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, și Zlatko Zlatic, directorul general pe România și Republica Moldova, însoțită de consilierul local Cristian Macedonschi, a fost primită astăzi, la Consiliul Județean Brașov, de către președintele Adrian-Ioan Veștea. La întrunire a fost prezent și Alexandru Anghel, coordonatorul proiectului AIBG.

Șeful administrației județene le-a prezentat oaspeților etapele parcurse până în momentul de față în realizarea proiectului, precum și demersurile care sunt în pregătire, atât în ceea ce privește finalizarea construcțiilor care țin de infrastructura aeroportuară, cât și în privința certificării și operării Aeroportului Internațional Brașov. Președintele CJ Brașov i-a asigurat că în cazul în care nu vor apărea situații neprevăzute în ceea ce privește derularea procedurilor de achiziție, la finele anului 2020 infrastructura Aeroportului Internațional Brașov va fi realizată în proporție de 90%.

Oficialii Lufthansa au fost interesați nu numai de stadiul proiectului AIBG, ci și de potențialul economic și turistic al județului Brașov, precum și de domeniile educaționale dezvoltate în mediul universitar brașovean. Discuțiile au vizat posibilitatea deschiderii unor rute aeriene către HUB-uri din întreaga lume, precum și a unor zboruri directe către destinații importante din Europa. Având în vedere legătura istorică a Brașovului cu Germania prin prisma comunității săsești din județ, s-a discutat despre inaugurarea unor rute către mai multe orașe germane.

Peste doi ani, tot același joc de imagine plictisitor fără Aeroport construit?

Previous Story

Brașov. Duminică, 20 octombrie, în Piața Sfatului, are loc la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Obiceiuri Tradiţionale „Cununa”

Next Story

Airbus Helicopters: „Ne gândim serios să mutăm fabrica de la Brașov, în altă țară”