Brașov. Reacția lui George Scripcaru la cei 8,000 de copaci care vor fi tăiați de pe Tâmpa. Va avea soarta Gabrielei Firea?

Last Updated on octombrie 7, 2019 Primarul George Scripcaru este hotărât să-și riște un viitor mandat pentru a tăia 8,000 de copaci pe Tâmpa, comparabil cu 5 terenuri de fotbal, după cum spun cei de la Digi 24.
Aceste defrișări masive de pe Tâmpa au declanșat o revoltă în partea activă a societății brașovene și nu este exclus ca Scripcaru să pățească la fel ca și Gabriela Firea: prăbușirea în sondaje.

George Scripcaru nici nu-și imaginează ce reacții naționale și internaționale va avea parte. Brașovul verde nu poate fi măcelărit. Iar PNL Brașov, care susține oficial proiectul de defrișare, va avea soarta PSD Brașov: 10-15% în sondaje. Marele câștigător va fi USR care la europarlamentare a avut 40%.

Brașov. Reacția lui George Scripcaru la cei 8,000 de copaci care vor fi tăiați de pe Tâmpa. Va avea soarta Gabrielei Firea? 1

Cât de George Scripcaru să fii ca să superi 40% din electoratul brașovean cu această masivă defrișare?

George Scripcaru, citat de mytex.ro: „Este un proiect implementat cu aproape trei ani în urmă, susținut cu fonduri europene. Nu este făcut la întâmplare, așa se face peste tot în lume. Toată lumea vrea să gestionăm situația urșilor, de exemplu, sau problemele legate de intervenții precum incendiile, dar nimeni nu se întreabă cum se poate ajunge în mijlocul pădurii.

Dacă proiectul este eligibil, a fost validat și primim și fonduri europene pentru realizarea acestui drum forestier, nu înțeleg reacția unora acum. Pe de altă parte, după încheierea lucrărilor, se va face replantare pe ambele părți ale drumului, până va ajunge la 3,5 metri lățime”.

Diana Botescu: „BRAȘOVENI, UNIȚI-VĂ! Opriți defrișările pe Tâmpa! Opriți proiectul „Drumul forestier Gorița!”
Dacă trăiești în Brașov sau în apropiere, te bucuri și tu și se vor bucura, POATE, și copiii și nepoții tăi de munții și pădurile din jurul Brașovului, de potecile de munte, de aerul curat, de pădurile răcoroase…. DE TÂMPA!!! Dar asta se va întâmpla numai dacă te vei ridica împotriva tăierilor acestor păduri, împotriva construirii unor așa-zise drumuri forestiere care distrug pădurile astea, împotriva proiectului administrației locale care permite Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt SĂ DEFRIȘEZE.

Aici nu e vorba de cauza cicliștilor montani, sau a locuitorilor din cartierul Schei, cum ai putea crede. Aici e vorba de cauza întregii comunități. Din nou suntem sfidați, din nou primarul Brașovului și Consiliul Local iau decizii fără consultări publice, din nou se comportă ca și când locurile astea sunt ale lor și numai ale lor, iar noi nu contăm. Cicliștii montani și ceilalți concetățeni ai noștri nu luptă pentru a salva traseele de ciclism montan, ci luptă pentru salvarea potecilor turistice, a pădurilor și a întregului ansamblu peisagistic din zonă. Toată comunitatea trebuie să se unească și să împiedice proiectul acesta. Suntem cuminți și tăcuți de prea mult timp. Urmăriți documentarea făcută de concetățenii noștri tineri și aflați detalii despre acest proiect care, în afara faptului că va distruge peisajul, pădurea, potecile, va afecta grav cartierul Șchei, care la fiecare ploaie va fi din nou inundat de apa și noroiul scurse de pe versanți.

În plus, Dealul Melcilor dispare și el încet, încet din cadrul decorativ al Brașovului. Pădurea a fost înlocuită de vile și alte construcții. În toată lumea orașele se extind spre câmpii și administrațiile fac eforturi să protejeze zonele naturale, zonele de deal și munte măcar și numai în scopuri anti-erozionale, dacă nu din respect pentru natură și pentru nevoia locuitorilor de a avea la îndemână un loc natural pentru recreere și activități. La noi însă, interesele financiare par a fi mai presus de orice. Nu mai e loc de bun simț și responsabilitate civică.

Vă reamintesc că Tâmpa este rezervație naturală de tip floristic, faunistic și peisagistic, corespunzătoare categoriei a IV-a IUCN. Prin Legea nr. 5 din 6 martie 2000, zona a fost declarată arie protejată de interes național. La baza desemnării acesteia se află mai multe specii de animale (urși, râși, lupi, fluturi – 35% din totalul speciilor din țara noastră, păsări) și plante rare (crucea voinicului, obsiga bârsană) protejate la nivel european.

Ne mândrim cu faptul că suntem cel mai important oraș turistic al țării după București, dar asta nu se datorează faptului că Brașovul are vreo strategie de turism… ! Nu dragilor, nu e meritul administrației locale sau județene. Brașovul are activitate turistică pentru că este situat între munți, pentru că este înconjurat îndeaproape de păduri și pentru că turiștii pot vizita nu doar orașul vechi medieval, cu cultura, istoria și tot ce are el de oferit, ci și pentru că oferă un peisaj minunat, un loc de recreere cum puține orașe au. Haideți să păstrăm comoara asta și să o apărăm de interesele meschine ale politicienilor.

Vă invit să vă alăturați imediat mișcării civice împotriva construirii drumului forestier Gorița. COPACII AU FOST DEJA MARCAȚI! CURÂND VOR ÎNCEPE TĂIERILE!!! Urmăriți informațiile”.

Previous Story

Brașov. CA al TVR a aprobat organizarea Festivalului „Cerbul de Aur”, ediţia din 2020

Next Story

Brașov. Laura Capatana: „Gata, m-am enervat rău. Ăștia chiar au marcat in jur de 8.000 de arbori spre taiere! Și in Schei! Pai, eu de aia m-am mutat la Brașov, ca sa stau lângă autostrada? Va rog semnați. Avem deja deja aproape 9.500 de semnături strânse in câteva zile!!!”