Brașov. Dezbatere. George Scripcaru chemat să explice de ce este bine ca 8,000 de copaci să fie tăiați din zona Tâmpa. Allen Coliban: „Vocea celor peste 13.000 de semnatari trebuie auzită. Alături de …”

Last Updated on octombrie 28, 2019 PNL Brașov și George Scripcaru susțin tăierea a 8,000 de copaci din zona Tâmpa, fără să explice până acum proiectul masiv de defrișare.
Senatorul USR Allen Coliban, candidat la primăria Brașov, la invitat vineri pe George Scripcaru la o dezbatere la Aro Palace. Dezbaterea începe la ora 17:00.

Allen Coliban: „Primarul George Scripcaru a refuzat solicitarea mea, de a organiza dezbaterea în sala Consiliului Local – acolo unde sunt cei în măsură să ia decizia corectă cu privire la acest proiect.

Brașov. Dezbatere. George Scripcaru chemat să explice de ce este bine ca 8,000 de copaci să fie tăiați din zona Tâmpa. Allen Coliban: „Vocea celor peste 13.000 de semnatari trebuie auzită. Alături de ...” 1

Lucrurile nu se opresc aici, vocea celor peste 13.000 de semnatari trebuie auzită. Alături de USR Brașov, Asociaţia România Civică, Asociaţia Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii – AIDC și Braşovul Pedalează, vă invit la dezbaterea publică privind drumul forestier Gorița”.

USR Brașov: „Dacă Primăria Brașov nu vrea dezbatere pentru #DrumulForestierGorita, o facem noi!
În 4 octombrie, senatorul USR Brașov, Allen Coliban, a solicitat public primarului și Consiliului Local organizarea unei dezbateri, în Sala Mare a Consiliului Local, privind drumul forestier Gorița.

La aproape trei săptămâni distanță, prin intermediul purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, ni se comunică refuzul primarului de a organiza dezbaterea în Sala Mare. Suntem trimiși într-o zonă greu accesibilă pentru publicul larg, la sediul RPLP Kronstadt, în zona platformei industriale Roman, la 1,3 km distanță de cea mai apropiată stație de autobuz (stația Poienelor).

Refuzul de a organiza dezbaterea la Primărie nu face decât să întărească mesajul edilului, care a transmis, în urmă cu câteva săptămâni, că nu avem ce să dezbatem, pentru că proiectul e aprobat și se va face oricum, indiferent cât se vor opune “unii”.

În consecință, am decis să facem noi ceea ce nu face administrația locală!

Vă invităm, așadar, în data de 1 noiembrie, la dezbaterea publică organizată împreună cu Asociaţia România Civică, Asociaţia Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii – AIDC și Asociația Braşovul Pedalează, pe tema drumului forestier Goriţa.
Dezbaterea va avea loc la Hotelul Aro Palace, sala Europa II. Invitații și publicul sunt așteptați la eveniment începând cu ora 17:00, iar dezbaterea va începe la ora 17:30 şi va fi moderată de către realizatorul radio Marius Vintila.

Printre invitaţi, se numără:
– George Scripcaru, Primarul Municipiul Brașov
– Dan Olteanu, director al Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt
– Adrian Oprica, consilier local PNL Brașov, președinte al organizației municipale PNL Brașov
– Maxmilian Radu Munteanu, reprezentant al societății civile și al comunității de bicicliști
– Allen Coliban, senator USR Brașov, membru și fost președinte al – Comisiei pentru Mediu din Senat
– Marian Spiridon, vicepreşedinte USR Brașov, inginer silvic

Ce am făcut până acum?

Am inițiat petiția brasov.usr.ro/stop-taierilor-de-pe-tampa-vrem-padure-parc, care a strâns până acum peste 13.000 de semnături.

În data de 4 octombrie, senatorul Allen Coliban, alături de alți reprezentanți ai USR Brașov, au mers în ședința Consiliului Local, unde au depus o interpelare și au prezentat argumentele împotriva proiectului. Tot atunci, Allen Coliban a solicitat organizarea dezbaterii publice.

Alături de Asociaţia România Civică, Asociaţia Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii – AIDC și Braşovul Pedalează, am depus plângerea prealabilă împotriva celor patru hotărâri de Consiliu Local prin care a fost aprobată investiția, urmând ca, după 30 de zile, în cazul respingerii plângerii, să ne adresăm instanței judecătorești.

Poziția noastră este clară: acest proiect, care presupune tăierea a mii de arbori pentru a deschide noi exploatări forestiere, NU este necesar pentru Brașov, iar faptul că ar fi un „câștig pentru iubitorii de natură, care îl pot utiliza pentru agrement, pentru mersul cu bicicletă sau pentru plimbare” este un neadevăr.

Având în vedere importanța deciziei de amenajare a unui nou drum forestier care va afecta iremediabil o vastă zonă împădurită, echivalentă cu 23 de stadioane de fotbal sau cu 10% din suprafața totală a spațiilor verzi din Brașov, considerăm OBLIGATORIE informarea și consultarea cetățenilor.

Va așteptăm la dezbatere pe 1 noiembrie!”

Previous Story

Brașov. Primăria va reabilita Stadionul Tineretului. Ca stadionul Municipal?

Next Story

Foto Brașov. Ecologizare în Avantgarden3. Mihai Nanu: „Pentru că suntem o comunitate responsabilă, noi, o parte din locuitorii din Avantgarden3 ne-am adunat cu mic, cu mare, pentru o acțiune de ecologizare pe câmpurile din jurul cartierului”