Aeroportul Brașov. Adrian Veştea: Construcţia Aerogării va începe în luna februarie a anului viitor

(Last Updated On: October 11, 2019)

Lucrările la terminalul aeroportului din Ghimbav vor începe în luna februarie a anului viitor, a anunțat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea.

„Asocierea de firme care a obţinut contractul pentru proiectarea şi construirea terminalului aeroportului ne-a asigurat că în luna februarie a anului viitor, în momentul în care vor exista toate avizele şi autorizaţia de construire, va începe construirea terminalului aeroportului Braşov”, a declarat acesta, citat de bzb.ro.

Aeroportul Brașov. Adrian Veştea: Construcţia Aerogării va începe în luna februarie a anului viitor 1

Contractul pentru proiectarea şi construirea terminalului Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, cu o valoare de 145.581.179 lei (inclusiv TVA), a fost semnat în luna august, cu Asocierea SC Bog’art Srl – Uti Grup SA – Uti Facility Management SA. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, dintre care 3 pentru proiectare şi 9 pentru lucrări.

„Până la începerea propriu-zisă a lucrărilor va mai dura o perioadă, pentru că mai trebuie să obţinem avize şi acorduri”, a explicat Veştea în momentul semnării contractului.

Aerogara va fi construită pe trei niveluri, cu o arie desfăşurată de 11.780 mp, după o soluţie arhitecturală realizată de celebrul arhitect braşovean Dorin Ştefan.