Surse. Guvernul, încă o răzgândire: vrea să facă Autostrada Brașov-Comarnic cu o asocierea chino-turcă

Last Updated on septembrie 6, 2019 Haosul în ceea ce privește autostrada Brașov-Ploiești continuă. Guvernul ia în calcul să semneze în cele din urmă contractul de parteneriat public – privat (PPP) cu asocierea chinezo – turcă, deși premierul Dăncilă anunțase în 21 iulie că renunță la soluția PPP.

Mai mult, deși Dăncilă a obținut declararea autostrăzii în CSAT drept obiectiv strategic naţional finanțat din fonduri naționale, negocierile cu compania chineză au mers înainte și semnarea contractului ar putea avea loc chiar de ziua Chinei, pe 1 octombrie, informează g4media.ro.

Surse. Guvernul, încă o răzgândire: vrea să facă Autostrada Brașov-Comarnic cu o asocierea chino-turcă 1

Este vorba despre asocierea dintre China Communications Construction Company și Makyol Insaat Sanayi Turizm, aleși de Compania Națională de Prognoză pentru negocieri.

De reținut că tronsonul dintre Râșnov și Cristian (lungime 6,3 km-autostradă și 3,7 km -drum naţional la 4 benzi cu separator median) este construit de asocierea Alpenside – Specialist Consulting.

Dacă va fi realizată de chinezi aceasta ar urma să fie prima autostradă din România construită prin PPP și care ar urma să impună taxe șoferilor.

Taxă de 6,3 euro/100 kilometri

Autostrada a fost împărțită în trei sectoare:
Sector 1 – Ploiești-Comarnic, km 0+000 – km 48+600,
Sector 2 – Comarnic-Predeal, km 48+600 – km 84+800,
Sector 3 – Predeal- Braşov (Cristian), km 84,4 – km 106,2 km.

Previous Story

(Foto) Erwin Albu: „Actiune fara precedent a Politiei Locale Codlea: o intreaga caruta de gunoi a fost verificata cu exactitate sa se probeze cui apartin deseurile interceptate ieri si care mai mult ca sigur ar fi luat calea terenurilor limitrofe Codlei. Am asteptat …”

Next Story

Oktoberfest Brașov. Programul de vineri, 6 septembrie