Sherban Lupu: „Atenție tuturor celor care doresc sa viziteze Cetatea Brașovului! Nu va mai deranjați să urcați pana acolo deoarece nu aveți ce vedea! După cum ne-au informat cei doi paznici care sedeau comod sub inscripția pe zid a anului 1580, cetatea este închisă pe timp nelimitat! Despre o priveliște minunata asupra Brașovului nici vorba! Bălăriile lăsate să crească neglijent …”

Last Updated on septembrie 3, 2019 Brașovul are o mare problemă cu obiectivele turistice. Cetățuia este închisă, zidurile și bastioanele sunt abandonate de autorități. S-au încurcat în chestiuni juridice iar această stare de fapt va mai continua.

Pe Facebook, Sherban Lupu a scris: „Atenție tuturor celor care doresc sa viziteze Cetatea Brașovului! Nu va mai deranjați să urcați pana acolo deoarece nu aveți ce vedea! După cum ne-au informat cei doi paznici care sedeau comod sub inscripția pe zid a anului 1580, cetatea este închisă pe timp nelimitat!

Sherban Lupu: „Atenție tuturor celor care doresc sa viziteze Cetatea Brașovului! Nu va mai deranjați să urcați pana acolo deoarece nu aveți ce vedea! După cum ne-au informat cei doi paznici care sedeau comod sub inscripția pe zid a anului 1580, cetatea este închisă pe timp nelimitat! Despre o priveliște minunata asupra Brașovului nici vorba! Bălăriile lăsate să crească neglijent ...” 1

Despre o priveliște minunata asupra Brașovului nici vorba! Bălăriile lăsate să crească neglijent obstrucționează total vederea! Mai rămân doar zidurile pe care abunda semnele

“Atenție cade tencuiala” și sub care câteva cupluri de tineri proaspăt căsătoriți își fac poze. În rest e pustiu! Felicitări Brașov pentru bătaia de joc a încă unui monument de mare importanta turistica și istorica!!!”

În ceea ce priveşte Cetăţuia de pe Dealul Straja, situaţia nu s-a schimbat din primăvară, când statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, s-a înregistrat în Cartea Funciară cu drept de proprietate provizoriu, în baza unei sentinţe executorii emisă de Curtea de Apel Braşov, anunță bzb.ro.

Dosarul este acum în analiza Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar primarul Braşovului a dat de înţeles că Guvernul ezită să predea Cetăţuia în administrarea municipalităţii. „Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care Municipiul Braşov este dispus să preia obiectivul.

Actul normativ emis de noi ar fi trebuit să fie completat printr-o hotărâre de Guvern. Ministerul Finanţelor a fost de acord şi a pregătit documentaţia în acest sens, însă, un alt minister a fost de altă părere, astfel că demersul este blocat acum.

Pe de altă parte, SC Aro Palace SA, care a avut Cetăţuia în proprietate, şi-a manifestat intenţia de a ceda monumentul statului român şi a transmis Ministerului Finanţelor o adresă în acest sens. De asemenea, SC Aro Palace SA şi Primăria Braşov au pregătit şi documentele de predare-primire a obiectivului, astfel că acum depindem numai de acea Hotărâre de Guvern”, a mai spus George Scripcaru.

Previous Story

Deținătoarea recordului național la CM 50 km, încântată de Brașov. „A fost un campionat extraordinar de frumos, o organziare impecabilă, un traseu minunat, și am fost surprinsă de numărul susținătorilor care ne-au încurajat pe parcurs. Pentru mine a fost…”

Next Story

Începe Oktoberfest Brașov. Cât costă cea mai ieftină bere la Berarul pe stil bavarez