(Foto) Gheorghe Ialomitianu: „De ce la Oradea se poate dar la Brasov nu? Va prezint 2 modalități de aplicare a impozitării mai mari cu 500% a clădirilor neîngrijite. Primăria Municipiului Brașov aplica aceasta impozitare sub forma unei sancționări a proprietarilor clădirilor neîngrijite fără a avea un interes ca aceste clădiri sa fie …”

Last Updated on septembrie 4, 2019 Centrul Oradiei arată superb. Este renovat de Primărie în parteneriat cu proprietarii. Fostul ministru Gheorghe Ialomitianu spune că Primăria Brașov acționează greșit și ar trebui să învețe din experiența Oradiei.

Gheorghe Ialomitianu: „De ce la Oradea se poate dar la Brasov nu? Va prezint 2 modalități de aplicare a impozitării mai mari cu 500% a clădirilor neîngrijite.
Primăria Municipiului Brașov aplica aceasta impozitare sub forma unei sancționări a proprietarilor clădirilor neîngrijite fără a avea un interes ca aceste clădiri sa fie reabilitate. Exista riscul ca aceste clădiri sa fie scoase la vânzare la preturi subevaluate daca proprietarii nu pot plăti acest impozit.

(Foto) Gheorghe Ialomitianu: „De ce la Oradea se poate dar la Brasov nu? Va prezint 2 modalități de aplicare a impozitării mai mari cu 500% a clădirilor neîngrijite. Primăria Municipiului Brașov aplica aceasta impozitare sub forma unei sancționări a proprietarilor clădirilor neîngrijite fără a avea un interes ca aceste clădiri sa fie ...” 1

Primăria Municipiului Oradea urmărește prin aplicarea acestei prevederi legale ca orașul sa arata mai frumos. Aceasta instituție acorda proprietarilor clădirilor neîngrijite facilitați fiscale, ajutoare financiare si aprobarea in regim de urgenta a autorizațiilor necesare reabilitării construcțiilor. Ajutorul financiar se acorda din acest impozit persoanelor care au o situație financiara modesta. Mai mult, Primăria Municipiului Oradea a atras fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor istorice.

Din declarația conducerii Primăriei Municipiului Brașov rezulta ca la Brașov acest lucru nu se poate realiza. Consider ca este rea credință si nu lipsa prevederilor legale. Conducerea Primăriei Brașov, prin acest mod de abordare s-a îndepărtat mult de brașoveni, lucru dovedit si in alte situații”.

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan: „O parte dintre schelele de pe fațada Palatului Apollo au fost demontate în aceste zile. Lucrările de reabilitare a palatului sunt executate de Constructorul Sălard, clădirea urmând să fie reabilitată în întregime până la sfârşitul acestui an.

(Foto) Gheorghe Ialomitianu: „De ce la Oradea se poate dar la Brasov nu? Va prezint 2 modalități de aplicare a impozitării mai mari cu 500% a clădirilor neîngrijite. Primăria Municipiului Brașov aplica aceasta impozitare sub forma unei sancționări a proprietarilor clădirilor neîngrijite fără a avea un interes ca aceste clădiri sa fie ...” 2 (Foto) Gheorghe Ialomitianu: „De ce la Oradea se poate dar la Brasov nu? Va prezint 2 modalități de aplicare a impozitării mai mari cu 500% a clădirilor neîngrijite. Primăria Municipiului Brașov aplica aceasta impozitare sub forma unei sancționări a proprietarilor clădirilor neîngrijite fără a avea un interes ca aceste clădiri sa fie ...” 3 (Foto) Gheorghe Ialomitianu: „De ce la Oradea se poate dar la Brasov nu? Va prezint 2 modalități de aplicare a impozitării mai mari cu 500% a clădirilor neîngrijite. Primăria Municipiului Brașov aplica aceasta impozitare sub forma unei sancționări a proprietarilor clădirilor neîngrijite fără a avea un interes ca aceste clădiri sa fie ...” 4

Palatul situat pe str. Republicii, vizavi de Palatul Moskovits Miksa recent reabilitat, a fost proiectat de arhitectul Rimanoczy Kalman Jr în stil secession, cu elemente preluate din stilurile Empire sau Biedermeier, fiind una dintre clădirile emblematice ale Oradiei”.

Previous Story

Brașov. RATBV S.A. crește de luni frecvența de circulație pe 9 linii de autobuz

Next Story

Foto Brașov. Corneliu Teposu: „Seria de amatorisme ale Primăriei Brașov continuă în parcul de la Triaj. În loc să plaseze băncile în afara aleilor, le-au trântit exact acolo. acă un om stă pe bancă într-o poziție normală, rămân 80-90 de centimetri din lățimea aleii, spațiu insuficient pentru…”