Gara Brașov în administrarea Primăriei? Anunțul lui George Scripcaru

Last Updated on august 22, 2019 După 5 ani de negocieri, Primăria Brașov este la un pas de a prelua Gara pentru renovare. Gara Mare se află în administrarea CFR care, din prostie, nu o cedează Primăriei pentru a o îngriji.

Primarul George Scripcaru a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că are vești bune referitoare la această situație, semn că CFR parcă s-ar învoi să lase gara brașoveană pe mâna administrației locale.

Gara Brașov în administrarea Primăriei? Anunțul lui George Scripcaru 1

„Săptămâna viitoare am putea să oferim mai multe informații, după ce vom mai avea câteva discuții pe această temă. Astfel, încet-încet, problemele Brașovului încep să-și găsească rezolvare, să putem face față provocărilor și să răspundem așteptărilor pe care le au de la administrația locală nu doar brașovenii, ci toți cei care tranzitează zona noastră, de altfel principalii beneficiari ai acestui proiect de infrastructură și investiții în Brașov. Cu toții ne dorim ca Brașovul să intre în rândul orașelor puternice din România”, a declarat Scripcaru, potrivit mytex.ro

Compania Naţională de Căi Ferate ‘CFR’ SA a anunțat recent că a lansat licitaţiile în vederea elaborării studiilor de fezabilitate pentru modernizarea a 23 de staţii de cale ferată, costurile estimate pentru elaborarea documentelor fiind de 6,84 milioane lei fără TVA, transmite Agerpres.

Cele 23 de staţii de cale ferată sunt Târgovişte, Ploieşti Vest, Sinaia, Buşteni, Videle, Titu, Băile Herculane, Petroşani, Orşova, Miercurea Ciuc, Făgăraş, Sebeş Alba, Gheorghieni, Reghin, Aiud, Teiuş, Războieni, Suceava Nord, Paşcani, Vatra Dornei Băi, Vereşti, Dolhasca şi Gura Humorului – aflate pe raza judeţelor Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Caraş Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Harghita, Braşov, Alba, Mureş, Iaşi şi Suceava.

”Obiectivele prevăzute în elaborarea studiilor de fezabilitate au drept scop asigurarea unor servicii de calitate într-un spaţiu modern, adaptat cerinţelor pieţei şi nevoilor călătorilor, cu accent deosebit pe modernizarea şi repararea clădirilor de călători, inclusiv facilităţi pentru persoanele cu mobilitate redusă”, se arată într-un comunicat al companiei, potrivit Libertatea. 

În comunicat se menţionează că anunţurile de participare la licitaţiile deschise organizate de Sucursalele Regionale CF Bucureşti, Braşov, Iaşi şi Timişoara sunt disponibile în Sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare al achiziţiilor publice (SICAP), la adresa www.e-licitatie.ro.

Previous Story

Erwin Albu: „O zi istorica pentru județul Brașov: SEMNAREA CONTRACTULUI DE CONSTRUCTIE A AEROPORTULUI BRASOV…Ca persoana care am avut dubii in legătură cu reușita acestui obiectiv, mai adaug doar : “jos pălăria!”

Next Story

(Foto) George Boroda: „În Brașov facem un Mall. Știu ca e un proiect care a stârnit furia unora : acest proiect generează trafic și se poate transforma într-o insula de căldură. Dar 2000 de angajați, o mare parte dintre ei vor lucra în cei 25 mii mp de birouri clasa A, vor ridică economia locală. Studenții vor avea …”