Vlad Rotila: „Despre Brașov, despre orașul dat uitări …Despre cum eu – locuitor al acestui oraș – mă ascund de rușine când văd turiștii străini (ăia puțini care ne calcă pragul) cum se chinuie să viziteze obiective turistice ce au pus țara asta amărâtă pe harta Europei, dar noi pur și simplu refuzăm să…”

Last Updated on iulie 22, 2019 În ultimii ani, Brașovul a pierdut mult din viteză, a rămas în urma Clujului, Sibiului, Oradiei. Brașovul are imaginea unui oraș părăsit de Primărie unde lucrurile rele se fac la foc autoat.

Pe Facebook, Vlad Mihai Rotila a scris: „Despre Brașov, despre orașul dat uitării, despre cum nu e valorificat nici măcar 50% din potențialul lui, despre lipsa totală de implicare a autorităților locale și a tuturor guvernelor care s-au perindat pe la conducere în ultimii 30 de ani, despre cum a devenit un trend să spunem că a rămas în urma altor orașe din Transilvania și să nu venim în schimb cu idei concrete.

Vlad Rotila: „Despre Brașov, despre orașul dat uitări ...Despre cum eu - locuitor al acestui oraș - mă ascund de rușine când văd turiștii străini (ăia puțini care ne calcă pragul) cum se chinuie să viziteze obiective turistice ce au pus țara asta amărâtă pe harta Europei, dar noi pur și simplu refuzăm să...” 1

Despre cum eu – locuitor al acestui oraș – mă ascund de rușine când văd turiștii străini (ăia puțini care ne calcă pragul) cum se chinuie să viziteze obiective turistice ce au pus țara asta amărâtă pe harta Europei, dar noi pur și simplu refuzăm să facem ceva cu infrastructura și serviciile care sunt la cel mai jos nivel posibil.

Despre cum trebuie schimbată conducerea unui oraș distrus sistematic de minți înguste, care nu pot vedea dincolo de un bâlci mediocru în Piața Sfatului, sau de un vechi festival comunist răsuflat și reinventat.

Despre lipsa zonelor verzi, parcurilor, pistelor de bicicletă, a ideilor care trebuie să vină în ajutorul celor care-și doresc asta. Despre viziune, despre comparatii cu alte orase ale Europei, despre cum să atragi tineretul într-un oraș îmbătrânit atât la propriu cât și la figurat.

Despre cum trebuie lăudati cei care au dezvoltat fosta zonă tractoru, actuala zonă coresi business park și despre cum autoritățile locale trebuie să le urmeze exemplul de regenerare urbană. Despre turismul care se petrece din întâmplare, despre oamenii care nu văd decât cele 3 rânduri de borduri și pentru ei e destul.

Despre astea ar trebui să vorbim un an de zile de acum încolo”.

Previous Story

Simona, București: „ În Gara Brașov Am fost întâmpinate de niște “domni” care parca tocmai se pregăteau sa intre in ringul de K1, foarte “bronzați” si “politicoși”… ne-au spus ca fac doar curse extreme si daca totuși insistam sa mergem in Brașov, ei nu mai pornesc aparatul… la 10 metri de galanții domni taximetriști era un echipaj de politie, preocupat de …”

Next Story

Autostrada Comarnic-Brașov. Cătălin Drulă: „Prostia devastatoare a Guvernului Dăncilă a mai blocat câțiva ani proiectul …Doamna Dăncilă, autostrada are deja importanță națională și chiar europeană (este partea din rețeaua TEN-T extinsă)! Ce nu are este o echipă de oameni competenți și cinstiți care să…”