Telenovela autostrăzii Comarnic – Brașov continua. Mara Mareş: „PSD se joacă cu bunul simț, iar cei ce am stat, măcar o oră din viață, la coadă pe Valea Prahovei, Bușteni, Sinaia, Predeal, avem de ales între două rele: fie stăm fără autostradă, fie acceptăm o …”

Last Updated on iulie 22, 2019 Construcția autostrăzii Comarnic-Brașov pare un deziderat imposibil de realizat de către Guvernul României. După ce anul trecut era anunțat cu fast că autostrada va fi construită în parteneriat public-privat, acum premierul Viorica Dăncilă a anunțat că se renunță la acest program.

”După cum știți, autostrada Comarnic Brașov este în parteneriat public-privat. Am avut solicitare din partea unei societăți chinezo-turce. Eu am hotărât, împreună cu colegii mei, să scoatem din parteneriat public-privat, iar în prima ședință de CSAT această autostradă să devină de importanță națională sau de infrastructură critică, astfel încât să putem să demarăm cât mai repede lucrările pentru această autostradă. Birocrația este destul de mare, procedurile sunt complicate, la noi s-a format această instituție a contestațiilor și, pentru a trece de toate acest obstacole cred că soluția este ca această autostradă să devină de importanță națională astfel încât să începem construcția cât mai repede din fonduri guvernamentale”, a anunțat Viorica Dăncilă, citată de g4media.ro.

 

Mara Mareş: „PSD s-a hotărât, în sfârșit, să construiască autostrada Comarnic-Brașov. Ar fi fost o veste bună, dacă n-ar fi venit la pachet cu o veste proastă: construcția se va face de o asociere turco-chineză, care va primi lucrarea direct, fără a trece printr-o competiție cu alți constructori. Banii folosiți nu vor fi fondurile europene pe care le putem accesa gratuit, ci vor fi bani din bugetul național. Probabil vor crește niște taxe sau vor mai lua niște credite externe, pentru a plăti o autostradă pentru care avem deja bani gratis de la Uniunea Europeană.

Telenovela autostrăzii Comarnic - Brașov continua. Mara Mareş: „PSD se joacă cu bunul simț, iar cei ce am stat, măcar o oră din viață, la coadă pe Valea Prahovei, Bușteni, Sinaia, Predeal, avem de ales între două rele: fie stăm fără autostradă, fie acceptăm o ...” 1

PSD se joacă cu bunul simț, iar cei ce am stat, măcar o oră din viață, la coadă pe Valea Prahovei, Bușteni, Sinaia, Predeal, avem de ales între două rele: fie stăm fără autostradă, fie acceptăm o autostradă construită fără procedură competitivă, fără controlul costurilor, fără verificarea calității lucrărilor și fără să știm unde merg, de fapt, banii pe care-i încasează constructorul.

Vi se pare normal ca lucrurile să funcționeze astfel? Este normal să acceptăm așa ceva? Că PSD are nevoie de foarte mulți bani pentru campania de prezidențiale, o știm cu toții. Acum vedem și de unde vor să facă rost de bani”.

Ludovic Orban a scris pe Facebook: „Telenovela autostrazii Comarnic – Brasov continua. Noul episod este horror si in distributie o are ca principal personaj pe gospodina ratacita la Palatul Victoria..Ultima intamplare este anuntul facut de Vasilica Viorica despre faptul ca nu se mai face pe PPP ci va fi declarata de “importanta nationala sau de infrastructura critica” si va fi finantata cu bani de la bugetul de stat, urmand a fi construita tot de consortiul chinezo-turc, scos din joben pentru PPP.

Mai precis, ce ne spune premierul? Am modificat legea privind parteneriatul public-privat pentru ca sa nu mai fie necesara realizarea unei proceduri competitive pentru selectarea constructorului. Atribuim cui vor “muschii nostri” contractul de PPP. Dupa care decidem ca nu mai trebuie sa vina consortiul scos din burta cu banii necesari pentru constructia tronsonului de autostrada ( asa cum prevede un contract de PPP, in care finantarea lucrarilor este asigurata de constructor ) ci il finantam de la buget, din taxele si impozitele platite de romani.

Nu stiu cine i- a scris replicile lui Vasilica Viorica, dar parca tot Dragnea este scenarist. Pentru ca treaba asta este ” curat murdara” si cu puternic iz penal.

Doamna candidat, dupa ce ca nu ati fost in stare sa construiti o autostrada ” CAP-COADA”, acum vreti sa dati si un tun, probabil pentru finantarrea campaniei prezidentiale.

Opriti- va inainte de a fi prea tarziu. Altfel, riscati sa ii tineti companie sefului de care v-ati lepadat prea usor. In caz ca nu v- a spus nimeni din PSD, va spun eu. Daca vreti sa construiti orice tronson de autostrada cu bani de la buget sunteti obligata de lege sa faceti licitatie.”

Previous Story

Video Brașov. Un şofer a fost amendat cu 3.000 de lei pentru că a aruncat gunoaie pe Centura Brașovului

Next Story

Simona, București: „ În Gara Brașov Am fost întâmpinate de niște “domni” care parca tocmai se pregăteau sa intre in ringul de K1, foarte “bronzați” si “politicoși”… ne-au spus ca fac doar curse extreme si daca totuși insistam sa mergem in Brașov, ei nu mai pornesc aparatul… la 10 metri de galanții domni taximetriști era un echipaj de politie, preocupat de …”