Maternitatea Brașov are un incubator nou. Donație de la „Salvaţi Copiii“. „Niciunde în lume nașterea nu ar trebui să fie discriminatorie. Și totuși, în România spitalele nu sunt dotate corespunzator, ceea ce contribuie substanțial la o…”

Last Updated on iunie 5, 2019 Maternitatea Brașov a primit în dar un incubator nou din partea Organizaţiei „Salvaţi Copiii“.

Incubatorul, care valorează peste 26.000 de euro, este cea de a opta donaţie pe care „Salvaţi Copiii“ o face pentru spitalele din Braşov, în ultimii şase ani, majoritatea dintre ele la Maternitate, anunță Monitorul Expres.

Maternitatea Brașov are un incubator nou. Donație de la „Salvaţi Copiii“. „Niciunde în lume nașterea nu ar trebui să fie discriminatorie. Și totuși, în România spitalele nu sunt dotate corespunzator, ceea ce contribuie substanțial la o...” 1

Consiliul Județean Brașov: „Un incubator performant destinat nou-născuților prematur, în valoare de 26.530 de euro, a intrat de astăzi în dotarea Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea” Brașov, grație donației făcute de organizația Salvați Copiii România.

Este cea de-a șaptea acțiune caritabilă realizată în județul Brașov de acest ONG care și-a propus să lupte pentru combaterea mortalității infantile în țara noastră, dotând cu aparatură medicală esențială unitățile spitalicești de pe tot cuprinsul României.

În total, investiția în aparatură medicală donată maternităților și secțiilor de terapie neonatală din județul Brașov se ridică la peste 190.000 de euro.

La evenimentul de astăzi au participat Amalia Năstase, ambasador al Campaniei de reducere a mortalității infantile Salvați Copiii, și Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România, alături de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, managerul Maternității, dr. Mircea Preda, directorul medical, dr. Petrina Rossana Apostu, și șefa Secției Neonatologie, dr. Olimpia Petrescu”.

Salvati Copiii Romania: „Niciunde în lume nașterea nu ar trebui să fie discriminatorie. Și totuși, în România spitalele nu sunt dotate corespunzator, ceea ce contribuie substanțial la o rată a mortalității infantile peste media țărilor UE.

Pentru a asigura șansa la viață cât mai multor nou-născuți, ajungem astăzi la Brașov, pentru a șaptea oară, unde dotăm Secția de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Dr. Ioan Aurel Sbârcea” cu un incubator performant în valoare de 26.530 de Euro, investiția totală donată maternităților din Brașov ridicându-se la peste 190.000 de Euro”.

Previous Story

Brașov. Parcarea subterană din faţa Gării construită mai repede decât cea de sub Parcul Central?

Next Story

Brașov. Mihai Gâdea, apel către George Scripcaru: „Faceți ceva, domnule primar! Sunt mulți oameni buni în Brașov… Și, de oriunde sunteți, faceți ceva pentru acești copii…”