Brașov. Un nou primar, mai modern? Nelu Corbu:  „Eu ma uit cu jind la cum se dezvolta Oradea, Cluj sau Sibiu in timp ce la noi se pun panselute si lalele odata la 3 saptamani …Astia care comentati negativ de Ghise, va intreb: care era viziune lui Ghise pentru Brasov, ABC (asfalt, becuri, curatenie), ce a facut Scripcaru in primele doua mandate? ABC, desigur!…”

Last Updated on iunie 21, 2019 Brașovul a pierdut trenul dezvoltării în ultimii 3 ani. A rămas mult în urma Clujului, Sibiului, Oradiei. Unii brașoveni cer un nou tip de primar, care să treacă de faza ABC, bună acum 10 ani. La Cluj se vorbește de autobuze pe hidrogen iar la Brașov cum să se distrugă Parcul Central pentru o parcare gigant. Scripcaru, Ghișe, sunt deja demodați. Cine va fi noul primar al Brașovului?

Nelu Corbu: „Citesc saptamanal comentarii la diferite articole locale cu referire la dezastrul pe care l-a lasat Ghise si ce grozav s-a miscat Scripcaru imediat dupa el…
Astia care comentati negativ de Ghise, va intreb: care era viziune lui Ghise pentru Brasov, ABC (asfalt, becuri, curatenie), ce a facut Scripcaru in primele doua mandate? ABC, desigur!
Brașov. Un nou primar, mai modern? Nelu Corbu:  „Eu ma uit cu jind la cum se dezvolta Oradea, Cluj sau Sibiu in timp ce la noi se pun panselute si lalele odata la 3 saptamani ...Astia care comentati negativ de Ghise, va intreb: care era viziune lui Ghise pentru Brasov, ABC (asfalt, becuri, curatenie), ce a facut Scripcaru in primele doua mandate? ABC, desigur!...” 1

Dupa ce a terminat de implementat viziunea lui Ghise ce a mai facut? Nimic, desigur! De fapt face, acelasi ABC replicat an de an, INUTIL, si cu niste costuri tot mai mari. Departe de a-i lua partea lui Ghise, dar daca nu era el cu acel ABC, Scripcaru nu cred ca avea capacitatea de a livra ceva in primele doua mandate. Dovada ca asa este o vedem in ceea ce a livrat actualul primar de 4 ani incoace, multe proiecte marunte, fara miza in fata marilor provocari actuale, sau proiecte controversate, unele cu potential distructiv pentru Brasov(vezi parcarea de sub Parcul Central).

Nu mai pun la socoteala faptul ca Ghise a fost primar cu un Consiliu Local total potrivnic si intr-o perioada economica nefasta pentru Romania si pentru Brasov implicit(marile fabrici brasovene se daramau fix in acea perioada). Dar asta e deja istorie si nu cred ca mai intereseaza pe nimeni, desi…

Astazi avem nevoie de un primar cu o noua viziune pentru oras, pentru ca exact asta lipseste Brasovului, o viziune de dezvoltare pentru urmatorii 20-25 de ani de acum incolo, doar cu reasfaltari ale bulevardelor deja ca in palma nu putem privi spre viitor.

Acel ABC nu este altceva decat o administrare la nivel de comuna mai procopsita unde lumea cere asfalt pe ulita si bec in fata casei. Cu asta nu poti gestiona un oras de 280 mii de locuitori, cu pretentii de pol de crestere regional.

Lumea este intr-o continua schimbare si provocarile viitorului sunt uriase, in tot acest timp Brasovul pune asfalt, face giratii si cam atat(ca nici gunoiul nu suntem in stare sa-l adunam mai nou, vedeti ghenele din cartiere).

Eu ma uit cu jind la cum se dezvolta Oradea, Cluj sau Sibiu in timp ce la noi se pun panselute si lalele odata la 3 saptamani, ”ca sa arate frumos pentru turisti”, cum pagubos afirma unii brasoveni.

Orasul asta stagneaza in comparatie cu competitorii sai reginonali si este necesar un reset total al aparatului administrativ in frunte cu actualul primar”.

Previous Story

Foto Brașov. Asfaltare inteligentă. Denisa: „Da-i cu asfaltul pe lângă, Dorele! Chiar se poate! Am trăit sa o vad si pe asta”

Next Story

Foto Brașov. Duminică se deschide Ștrandul de la Codlea. Erwin Albu: „Azi am fost acolo si am văzut ultimele pregătiri. Din spusele celor de la ștrand, Lacul 1 …”