Brașov. Cosmin Albert: „De Paște mi-am luat câteva ore din viață să ajut la curățarea gării Brașovului ..Cinci măsuri despre care angajații CFR mi-au spus…Desființarea barurilor și jocurilor de noroc din incinta Gării…Anularea taxei de WC…”

Last Updated on mai 1, 2019 Gara Brașov, rușinea orașului, are nevoie de modernizare. Din păcate, ministerul Transporturilor nu dorește să cedeze Gara în administrarea Primăriei iar Primăria nu dorește să bage bani, așa cum face cu casele vechi din centrul orașului.

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a fost întrebat zilele trecute de jurnalişti şi despre intenţiile CFR cu privire la Gara Braşov.

Răspunsul a fost evaziv, oficialul recunoscând că nu ştie amănunte, promiţând, în schimb, că se va interesa şi ne va trimite informaţiile solicitate, informează mytex.ro.

Brașov. Cosmin Albert: „De Paște mi-am luat câteva ore din viață să ajut la curățarea gării Brașovului ..Cinci măsuri despre care angajații CFR mi-au spus...Desființarea barurilor și jocurilor de noroc din incinta Gării...Anularea taxei de WC...” 1

„Nu știu, o să verific la CFR, să văd dacă există o astfel de solicitare. Ceea ce ştiu de la director (Constantin Axinia – n.r.) este că majoritatea gărilor din ţară vor intra într-un program de reabilitare, în baza unui proiect pe fonduri europene. Voi verifica în ce stadiu se află acest proiect şi vă voi comunica”, a declarat Cuc.

Cosmin Albert: „De Paște mi-am luat câteva ore din viață să ajut la curățarea gării Brașovului și m-am tot gândit:
❓ Cum facem să transformăm gara din pol al infracționalității la o oază de siguranță? Cinci măsuri despre care angajații CFR mi-au spus.

Brașov. Cosmin Albert: „De Paște mi-am luat câteva ore din viață să ajut la curățarea gării Brașovului ..Cinci măsuri despre care angajații CFR mi-au spus...Desființarea barurilor și jocurilor de noroc din incinta Gării...Anularea taxei de WC...” 2

Gara Brașov este un loc drag mie, îmi amintesc de ea de când plecam de aici cu nerăbdare la mare cu familia când eram mic. Este acum un loc căruia îi trec pragul de cel puțin două ori pe săptămână, fiind student în București.

Din păcate, această poartă principală de intrare a orașului nostru a devenit scena principală pentru bătăi, furturi și prostituție. Nu mai vorbim de mizeria infinită, sunt MII de mucuri de țigară aruncate pe jos!

Trebuie să ne gândim la faptul că orașul nostru turistic nu are autostradă, aeroport și gara este jegărită toată, acesta este rezultatul unei clase politice mincinoase, a unor politicieni care exercită această vocație nobilă doar pentru interese personale.

imp de 30 de ani nu s-a reușit trecerea gării în proprietatea Brașovului, nu s-a concretizat nimic în acest sens nici când primarul și miniștrii Transporturilor făceau parte din același partid. Nu s-a făcut niciun demers nici măcar atunci când un brașovean a ocupat funcția de ministru al Transporturilor, iar acel partid se preface că strânge semnături pentru asta, câtă ipocrizie!

Care sunt câteva măsuri pe care le putem lua pentru a avea o gară mai sigură:

1️⃣ Poliție locală 24/24

Unii compatrioți nu înțeleg de bună voie și trebuie educați cu biciul.
Va trebui să luăm măsuri drastice până când vom învăța să nu ne mai batem joc de ce avem, e nevoie ca polițiștii să fie nonstop pe peroane, în spațiul gării și în afara ei pentru a îi intimida pe oamenii cu intenții rele și pentru a aplica amenzi pe loc.
Ai aruncat un chiștoc pe șinele de tren? AMENDĂ!
Ai azvârlit un pahar de cafea? AMENDĂ!
Ai făcut scandal? AMENDĂ!
Ai cerut ca taximetrist bani în plus pentru cursă? AMENDĂ!

2️⃣ Desființarea barurilor și jocurilor de noroc din incinta Gării
Cârciumile de joasă calitate aflate chiar în clădirea gării atrag automat un tip de oameni cu comportament cel puțin anti-social, prima impresie când vezi aceste locuri în gară te face să te simți ca la periferia unui oraș rău famat, nicidecum în inima unui oraș istoric.

3️⃣ Anularea taxei de WC
Toaleta mizerabilă a gării percepe o taxă de 1,5 lei pentru a fi folosită în prezent, bani care nu îmbunătățesc starea de curățenie.
Se întâmplă de câteva ori ca doamna care păzește intrarea să nu aibă să îți dea rest și să nu îți dea voie să îți faci nevoile de om, un motiv pentru care unii cetățeni aleg să se ușureze în niște părți mai puțin convenționale din zona gării. Eu sunt de părere că aproape nicăieri în lume nu ar trebui să se impună o astfel de taxă deoarece este vorba despre nevoi fiziologice, nu despre un lux.

4️⃣ Curățenie serioasă zilnic
Nu se poate curăța într-o singură zi jegul adunat în trei decenii, este nevoie de mășini de splălat pardoseli și scule profesionale pentru a limpezi dezastrul adunat acolo din nepăsare. Ar fi potrivit ca această curățenie să aibă loc în fiecare noapte, atunci când sosesc cât mai puține trenuri.

5️⃣ Interzicerea vânzării de alcool în zonă
După închiderea bodegilor din clădirea gării, următorul pas firesc este să scăpăm zona complet de acestă substanță care influențează unii oameni în mod negativ. Chiar și acum unele magazinele de lângă gară comercializează băuturi alcoolice persoanelor care își fac veacul în zonă la ore târzii și provoacă o stare de nesiguranță pentru oamenii care trec prin zonă.

Voi ce sugestii ați mai avea?”

Previous Story

Anunț! Prefectura Brașov: „Apa este potabilă! Având în vedere că în mediul online au apărut unele informații alarmante cu privire la calitatea apei potabile din județul Brașov, după ploile abundente din ultimele 24 de ore, reprezentanții …”

Next Story

Brașov. Parada Junilor, duminică. Programul și restricțiile de circulație. Bonus. Traseul Junilor Brașovecheni din Stupini și Brașovechi: