Brașov. Poliția Locală îi caută pe cei care taie ilegal copaci. Până acum au dat 5 amenzi. Cât este o amendă

Last Updated on aprilie 11, 2019 Poliția Locală Brașov anunță că se alătură apelului făcut de Primăria Brașov către cetățeni cu privire la modul în care trebuie făcută toaletarea arborilor de pe raza municipiului. Polițiștii anunță că au dat deja 5 amenzi în valoare de 3,400 de lei.

Politia Locala Brașov: „Având în vedere creșterea din ultima perioadă a numărului de cazuri de toaletări și tăieri ale arborilor, efectuate fără avizele necesare, Poliția Locală Brașov face următoarele precizări:
Brașov. Poliția Locală îi caută pe cei care taie ilegal copaci. Până acum au dat 5 amenzi. Cât este o amendă 1

În HCL 153/2010 (Regulamentul privind stabilirea normelor locale unitare de protecţie a spaţiilor verzi, organizarea, dezvoltarea şi întreţinerea acestora pe teritoriul municipiului Braşov) la articolul 9 este prevăzut faptul că tăierile de arbori și arbuști de pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se avizează de către Serviciul Amenajare Zone de Agrement din cadrul Primăriei Municipiului Braşov, prin inspectorii de specialitate numai dacă sunt îndeplinite câteva criterii.

Potrivit regulamentului amintit mai sus, sancţiunile pentru tăierea sau toaletarea ilegală a arborilor sunt aplicate de către Poliţia Locală Braşov.
În 2018, conform statisticilor instituției, pentru tăieri sau toaletări neautorizate au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în sumă totală de 17.900 lei. În acest an, până în momentul de față, au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.400 lei.

“Regulamentul privind stabilirea normelor locale unitare de protecţie a spaţiilor verzi, organizarea, dezvoltarea şi întreţinerea acestora pe teritoriul municipiului Braşov” – prevede pentru toaletarea sau tăierea neautorizată a arborilor, sancţiuni între 200 lei şi 1000 lei (pentru persoane fizice) şi între 1.000 şi 5.000 lei (pentru persoane juridice).

0268.954 este numărul scurt de la Dispeceratul Poliţiei Locale Brașov, la care puteți apela în cazul în care doriți să faceți sesizări cu privire la acest aspect.

Previous Story

Brașov. Semnezi? Petiție „Stop taierii abuzive a arborilor din Brasov”. „Avand in vedere problemele serioase de poluare a aerului din Brasov si modul defectuos in care este…”

Next Story

Brașov. Alte 21 de autobuze noi RATBV produse în Turcia intră de vineri pe traseu