Brașov. Învățătoare condamnată la 4 pedepse cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă” împotriva elevilor! Trebuie să plătească și despăgubiri. Decizia judecătorilor

Last Updated on aprilie 19, 2019 Decizie dură în cazul învățătoarei de la Școala 4 din Brașov care a fost acuzată de unii părinți că i-a amenințat şi jignit pe elevi în timpul orelor. Ea a primit 4 pedepse cu închisoarea de 5 și două luni. În total a fost condamnată la 8 luni de închisoare iar judecătorii au decis suspendarea acestei pedepse pentru un termen de încercare de 2 ani. Ea a mai fost condamnată și la despăgubiri, aproximativ 3,000 de lei fiecare.

Decizia judecătorilor:  Solutia pe scurt: În baza art. 296 al. 1, 2 Cod Penal coroborat cu art. 396 al. 10 Cod Procedură Penală stabileşte pentru inculpata D. EUGENIA, , pedeapsa de 5(cinci) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă” în dauna persoanei vătămate Bedners Bogdan-Adrian.

Brașov. Învățătoare condamnată la 4 pedepse cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă” împotriva elevilor! Trebuie să plătească și despăgubiri. Decizia judecătorilor 1

Pedeeapsa de 5(cinci) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă” în dauna persoanei vătămate S.Sergiu-Constantin.
Pedeapsa de 2(două) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă” în dauna persoanei vătămate B. Ștefan-Octavian.
Pedeapsa de 2(două) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă” în dauna persoanei vătămate I. Cristina-Maria.

Constată comise faptele în conformitate cu art. 38 al. 1 Cod Penal. În baza art. 39 al. 1, lit. b Cod Penal stabile?te pentru inculpata D.EUGENIA pedeapsa principală rezultantă de 8(opt) luni închisoare.

În baza art. 396 al. 4 Cod Procedură Penală rap. la art. 83 al. 1 Cod Penal amână aplicarea pedepsei principale rezultante de 8(opt) luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani conform art. 84 al. 1 Cod Penal, termen care curge de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Bra?ov la datele fixate de acesta -să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa -să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile precum şi întoarcerea -să comunice schimbarea locului de muncă -să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Bedners Bogdan-Adrian, , şi, în consecinţă, obligă pe inculpata D. EUGENIA să plătească părţii civile B.Bogdan-Adrian: -suma de 200(două sute) lei cu titlu de daune materiale -suma de 3.000(trei mii) lei cu titlu de daune morale.

Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă S. Sergiu-Constantin, , şi, în consecinţă, obligă pe inculpata D. EUGENIA să plătească părţii civile S. Sergiu-Constantin: -suma de 710(?apte sute zece) lei cu titlu de daune materiale -suma de 3.000(trei mii) lei cu titlu de daune morale.

Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă B. ?tefan-Octavian, , şi, în consecinţă, obligă pe inculpata D. EUGENIA să plătească părţii civile B. Ștefan-Octavian suma de 220(două sute douăzeci) lei cu titlu de daune materiale.

Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă I. Cristina-Maria, şi, în consecinţă, obligă pe inculpata D. EUGENIA să plătească părţii civile I. Cristina-Maria: -suma de 550(cinci sute cincizeci) lei cu titlu de daune materiale -echivalentul în lei al sumei de 425 EURO(patru sute douăzeci ?i cinci EURO) la cursul Băncii Naţionale a României de la data efectuării plăţii, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune morale”.

Previous Story

Brașov. Licitație Sala Polivalentă. George Scripcaru: „ Dispunem de o suprafață generoasă pentru construirea acestei săli, de aproximativ 10 hectare …vor fi parcări,  zone verzi, zone de promenadă, terenuri de sport în aer liber….”

Next Story

(Video) Accident Brașov. Două persoane rănite, ciocnire două autoturisme pe DN1, la Timișul de Jos