Vizitele urşilor, rutină în judeţele Braşov și Prahova. Copiii îi văd atât de des că le-au dat nume

Last Updated on martie 23, 2019 Venirea primăverii a adus înapoi în localitățile din Brașov și urșii. Aceștia vin atât de des încât copii le-au dat nume.

La Buneşti, în judeţul Braşov, sălbăticiunile au făcut prăpăd: numai în ultima săptămână localnicii au reclamat 5 atacuri, soldate cu pagube, scrie stirileprotv.ro.

Urşii au dat iama şi în Roadeş şi Viscri. La primărie s-au strâns, doar în ultima săptămână, 5 dosare de dăuna. Oamenii cer să fie despăgubiţi şi spun că urşii s-au înmulţit în zona lor.

Vizitele urşilor, rutină în judeţele Braşov și Prahova. Copiii îi văd atât de des că le-au dat nume 1

Primarul spune că sunt 40 de urşi într-o zonă unde ar trebui să fie cel mult 5. De 3 ani, pe raza comunei Buneşti nu a fost aprobată împuşcarea niciunui urs. Anul trecut, sălbăticiunile au ucis 100 de animale şi au rănit un cioban. Odată cu venirea primăverii, pericolul creşte.

Şi la Buşteni, pe Valea Prahovei, urşii coboară după hrană, zi de zi, între blocuri, fără să fie intimidaţi de oameni ori de maşini.

O fetiţă vede atât de des urşii încât a început să-i recunoască şi le-a dat chiar şi nume. Tatălui ei îi este frică să o lase să meargă pe jos la şcoală, aşa că o duce zilnic cu maşina. Localnicii spun că au fost zile în care au văzut la containere şi câte opt urşi deodată.

Previous Story

Earth Hour Brașov. George Scripcaru: „Îi invit pe braşoveni în Piaţa Sfatului să se bucure de muzică de calitate, dans sau ateliere de desen și creație pentru copii și tineri, alături de …”

Next Story

Brașov. Fântânile arteziene au intrat în reparaţii, până în Duminica Floriilor