Robert Lazar: „Ieșim și noi la mișcare și aer curat de Brașov și când colo, ce să vezi?! O putoare de la Gemenii spre Gară de-ți mută nasul! Oraș de munte? Mda…”

(Last Updated On: March 22, 2019)

Brașovul pute iar de câteva zile. Autoritățile nu doresc să spună cine este vinovat. Între timp, un studiu recent prezentat de Europa Liberă atrage atenția că România, alături de Bulgaria și Croația, înregistrează peste 200 de decese la suta de mii de locuitori în fiecare an din cauza poluării aerului.

Robert Lazar: „Ieșim și noi la mișcare și aer curat de Brașov și când colo, ce să vezi?! O putoare de la Gemenii spre Gară de-ți mută nasul! Oraș de munte? Mda…”

Robert Lazar: „Ieșim și noi la mișcare și aer curat de Brașov și când colo, ce să vezi?! O putoare de la Gemenii spre Gară de-ți mută nasul! Oraș de munte? Mda...” 1

Flontas Lucian: Așa pute pe alocuri și în Civic
Horia Zarnovean: Miercuri putea rāu si în Centrul Vechi

Problemele de sănătate generate de poluarea aerului în Europa sunt mai mari decât media la nivel global. Între 40% și 80% dintre aceste decese sunt cauzate de infarcte, atacuri vasculare cerebrale și alte tipuri de boli cardiovasculare, care nu au fost luate în calcul până în prezent ca având legătură cu poluarea. Iar studiul arată că, deși primii afectați de poluarea aerului sunt plămânii, prin intermediul sistemului circulator, aerul toxic cauzează boli ale inimii și infarcte, care sunt responsabile pentru de două ori mai multe decese decât bolile respiratorii.

„Estimăm că poluarea aerului reduce speranța de viață, la nivel european, cu circa 2,2 ani”, spun autorii studiului. Totodată, în Europa, acest „cocktail” de aer poluat care provinde la mașini, industrie sau agricultură, face ca mortalitatea pe cap de locuitor să ajungă la 133 la suta de mii de locuitori anual.