Brașov. Gardul ce înconjoară lacul din Noua a putrezit şi va fi înlocuit

Last Updated on martie 18, 2019 Gardul de lemn din jurul Lacului Noua a putrezit, astfel că municipalitatea braşoveană a decis înlocuirea lui.

„Vechiul gard a fost demontat şi va fi înlocuit cu unul nou, tot din lemn, asemănător celui de la locul de joacă din Parcul Central «Nicolae Titulescu». Nu vor mai fi acele bârne orizontale, ci laţi verticali, astfel că noul gard va fi mai sigur. Realizarea noului gard se va termina în perioada următoare, în funcţie de condiţiile meteo”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, citat de bzb.ro.

Brașov. Gardul ce înconjoară lacul din Noua a putrezit şi va fi înlocuit 1

Lacul din Noua a fost reamenajat printr-un proiect mai amplu ce a vizat întreg parcul din zonă. Investiţia, totală, în valoare totală de 2.038.416 lei, a beneficiat de o finanţare nerambursabilă de 98% prin Administraţia Fondului de Mediu, iar lucrările au fost terminate în primăvara anului 2012.

Atunci, lacul a fost secat, pe fund a fost montată o membrană geotextilă (după care a fost umplut cu apă). Tot atunci a fost refăcut podul care duce la insulă şi a fost montat gardul amintit.

Previous Story

Brașov. Începe Târgul de CArte și Muzică Libris la Aula Universității Transilvania

Next Story

Video Brașov. Tânăr reținut de Poliție după ce a furat un telefon dintr-o mașină parcată